Oproep D66: 'Doe mee met proef legale wiet'

HILVERSUM Hilversum moet aanhaken bij de plannen van het nieuwe kabinet om wiet legaal te telen. Dat vindt D66 Hilversum. De fractie roept het college van burgemeester en wethouders op om zich in Den Haag te melden als een van de zes tot tien (middel)grote gemeenten om mee te mogen doen aan de proef.

D66-raadslid ziet veel voordelen in het legaal kweken van wiet in de eigen gemeente. "We beperken zo de criminaliteit en de gezondheidsschade van illegale wiet", aldus de democraat. Ander voordeel is dat met gereguleerde kweek de kwaliteit veel beter in de hand gehouden kan worden.


SP wil rapport brandweer boven tafel krijgen

HILVERSUM Meer dan een jaar terug is het inspectierapport over de Gooise brandweer afgeleverd. Nog altijd is dit onderzoek niet openbaar. Dat duurt de Socialistische Partij te lang. Daarom heeft de partij een WOB-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) ingediend.

"Het is tijd dat het rapport openbaar wordt. Dat is ons ook beloofd", stelt SP-fractievoorzitter Bianca Verweij. Woensdag is het papieren WOB-verzoek ingediend op het raadhuis. De eerder verstuurde mail werd niet geaccepteerd, meldt de SP-fractie.

Halverwege vorig jaar is zij zelf gehoord door de inspectie. In september 2016 zouden de bevindingen worden gepresenteerd, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Verweij geeft aan dat de politiek op basis van alle informatie belangrijke besluiten moet nemen als het gaat om de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Doordat niet alles openbaar is, wordt de controlerende en kaderstellende taak van de gemeenteraad bemoeilijkt.

2