Onduidelijk is nog waar de vergiftigde macaroni lag.
Onduidelijk is nog waar de vergiftigde macaroni lag. Foto's: Bastiaan Miché

Zorgen, maar ook veel vragen over vergiftigde honden

Het GNR en de politie roepen - nu er twee honden door vergiftigde macaroni zijn overleden - baasjes die iets verdachts zien op dit direct te melden.

Hilversum Eigenlijk kijken ze er niet eens meer van op. Het is immers niet de eerste keer dat honden overlijden nadat ze op de Hoorneboegse Heide in Hilversum-Zuid iets verkeerds hebben gegeten. "Maar ik hoop de idioot die dit op zijn geweten heeft een keer tegen te komen", vertelt een man die zijn hond net uitlaat. "Dan ga ik een 'gezellig' gesprek met hem aan."

Vorige week werd bekend dat twee honden zouden zijn overleden nadat zij vergiftigde macaroni hadden genuttigd. Waar het voedsel lag, is de vraag. Aan de kant van de Kolhornseweg hangen waarschuwingsbordjes, aan de Noodweg (bij het vliegveld) is niets te zien. Juist aan die kant was het een paar jaar terug foute boel.
Voor zover bekend zijn er geen nieuwe slachtoffers bij gekomen, melden ook het Goois Natuurreservaat (GNR) en de politie. Overigens, zegt woordvoerder Edwin van Oevelen van het GNR, is er geen concreet bewijs dat de honden door vergiftigde macaroni zijn overleden. "Dat wil zeggen: het is moeilijk aantoonbaar. Wel houden we de zaak nauwlettend in de gaten. We nemen dit wel degelijk serieus."
Van Oevelen en de politie roepen hondeneigenaren op - zodra ze iets verdachts zien - dit te melden. "Er zijn alleen geen meldingen bij de politie gedaan hiervan", aldus een politiewoordvoerder.

De waarschuwingsbordjes.