Parkeerplekken op de Larenseweg zijn nauwelijks bezet sinds het betaald parkeren.
Parkeerplekken op de Larenseweg zijn nauwelijks bezet sinds het betaald parkeren. Foto: Bastiaan Miché

Olievlek proberen af te remmen

HILVERSUM Gekscherend heeft wethouder Floris Voorink weleens gezegd dat heel Hilversum in 2030 een betaaldparkerengebied is. De grens rekt steeds meer op. Om deze olievlek in ieder geval niet groter te laten worden, wil de gemeente vanaf 2018 de overloopvergunning introduceren.

Hilversummers die net buiten de schil wonen van het vergunningparkeren hebben te maken veel blik in hun straat. Voor veel autobezitters is het toch een kunst om gratis de wagen te kunnen parkeren. Daardoor wordt het lastig voor de bewoners om hun eigen auto dichtbij te stallen. Met de overloopvergunning hoopt Voorink een praktische oplossing te bieden. Bewoners die op loopafstand wonen van de betaaldparkerenzone kunnen een vergunning aanvragen, zodat zij ook in de schil kunnen parkeren.

Zonde
"Neem de Larenseweg. Die staat overdag sinds betaald parkeren is ingevoerd leeg. Niemand parkeert daar zijn auto meer en dat is zonde. Misschien kunnen we met deze vergunning ervoor zorgen dat die plekken nu weer gevuld worden én remmen we die olievlek daarmee wat", verklaart de wethouder.
Geen ivorentorenverzinsels. Nee, het nieuwe parkeerbeleid, de parkeernota 2017 is in juni aangenomen door de raad, biedt volgens Voorink echt praktische oplossingen voor bestaande parkeerproblemen. De ideeën voor de nieuwe vergunningen zijn in de afgelopen jaren opgedaan. Volgens de VVD’er is de praktijk nu zo goed mogelijk op papier gezet en weer vertaald naar uitvoering van beleid.

Ander voorbeeld hiervan is de introductie van de mantelzorg- en de bedrijfsvergunning. Wie kan aantonen dat hij mantelzorger is, komt in aanmerking voor de mantelzorgvergunning. Dat betekent dat zij vanaf het nieuwe jaar, als de raad in december akkoord gaat met de plannen, gratis kunnen parkeren in gebieden waar vergunningen nodig zijn. Bedrijven die in woonwijken zitten en ook te maken hebben met betaald parkeren kunnen een bedrijfsvergunning krijgen. Tussen 9.00 en 18.00 uur kunnen de werknemers dan terecht in de buurt van hun werk. Daarna moeten de plekken vrij zijn voor de bewoners.