Proosten op HilverTours.
Proosten op HilverTours. Foto: Hilverzorg

HilverZorg start met taxidienst voor ouderen

HILVERSUM HilverZorg stapt in de taxibusiness. De zorgorganisatie start met HilverTours. Sinds maandag is zij verantwoordelijk voor de sociale activiteiten en sociaal vervoer van het Rode Kruis Gooi en Vechtstreek.

HilverTours is een taxidienst voor ouderen die in een instelling wonen. De bussen brengen de ouderen bijvoorbeeld naar hun daguitjes in Hilversum en omgeving. Jaren terug is het Rode Kruis met dit sociale vervoer begonnen om zo de ouderen de mogelijkheid te bieden een activiteit elders bij te wonen of een dagje weg te kunnen. Omdat het Rode Kruis de bakens meer verzet naar noodhulp, burgerhulp, evenementenhulp, EHBO en zelfredzaamheid past het sociale vervoer niet zo goed meer in het plaatje.

HilverZorg wil deze dienst overnemen. Maandag is de deal beklonken en is HilverTours van start gegaan. "We zijn blij met deze oplossing, omdat daarmee belangrijke onderdelen van onze activiteiten worden voortgezet", aldus Alro Jansma, districtsvoorzitter Gooi en Vechtstreek. Ben Hammer, bestuurder van HilverZorg, legt uit waarom de nieuwe dienst goed past bij de zorgorganisatie. "Als we kijken naar de wens van veel ouderen om langer thuis te blijven wonen, is mobiliteit een belangrijk speerpunt. We faciliteren hiermee deelname aan sociale activiteiten en sluiten daarmee aan bij de visie van HilverZorg om dicht bij mensen te willen blijven staan", reageert hij.