SP kraakt fusie VR's en wil een interpellatie

HILVERSUM De SP in Hilversum is not amused over het bericht dat de veiligheidsregio's Gooi en Vechtstreek en Flevoland per 2019 willen opgaan in één organisatie. De socialisten willen eerst een goede analyse zien van de huidige veiligheidsregio en zullen daarom een debat aanvragen over het fusieplan.

Voor het houden van een interpellatiedebat is verlof van de raad nodig, dat wil zeggen dat een meerderheid van de raad ermee instemt om er een debat aan te wijden. Volgens de SP is de discussie hierover echter noodzakelijk. De fusie is namelijk inclusief de publieke gezondheidszorg, de twee GGD's. En dat terwijl een eerdere fusie tussen beide GGD's sneuvelde omdat het geen meerwaarde zou hebben. Waarom nu dan wel?, vraagt fractievoorzitter Bianca Verweij zich af.
Zij wil voor 8 november een debat, de eerstvolgende vergadering van het veiligheidsbestuur is 6 december. "Een motie Fusie On Hold ligt klaar, net als een motie onafhankelijk onderzoek naar de doorontwikkeling, efficiëntie en effectiviteit van de veiligheidsregio", aldus Verweij. "Onbegrijpelijk dat we ondanks een eerder negatief onderzoek over fusie weer vrolijk opnieuw beginnen."