Per jaar vliegen duizenden toestellen over 't Gooi.
Per jaar vliegen duizenden toestellen over 't Gooi. Foto: André Verheul sr

Zorgen GroenLinks Hilversum over overlast vliegverkeer

Hilversum Het is zo'n onderwerp dat eens in de zoveel tijd terugkomt in politiek Hilversum: de overlast van overvliegend verkeer van en naar Schiphol. Dit keer heeft GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Een jaar geleden gaven B en W aan geen klachten van inwoners over het vliegverkeer te hebben ontvangen. GroenLinks recent wel, meldt fractievoorzitter Jan Kastje. "Het is bekend dat de slaap zeker in de vroege ochtend makkelijk is verstoord, iets dat ik uit eigen waarneming ook in relatie tot overvliegend verkeer herken", schrijft hij.

GeSchiphold

GroenLinks verwijst verder naar naar uitspraken van oud-minister Pieter Winsemius. Hij stelt recent in de Volkskrant dat gemeenten en inwoners rondom Schiphol 'geSchiphold' worden en de overlast - in tegenstelling tot wat wordt beweerd - alleen maar toeneemt.
Die actuele ontwikkelingen (uitbreiding Schiphol) en 'de meer dan terechte veronderstelling dat ook in Hilversum inwoners last hebben van overvliegend (veelal stijgend) vliegverkeer van Schiphol' zijn voor GroenLinks reden om aan B en W te vragen hoe zij hierover denken en wat zij denken hiertegen te kunnen doen.
Overigens laat Hilversum zich vertegenwoordigen door de gemeente Weesp in de zogenoemde Omgevingsraad Schiphol. GroenLinks wil weten hoe vaak Hilversum en Weesp met elkaar overleggen en wat dit oplevert.