Tammer voor Hilversum 1 in gemeenteraad

hilversum Niet Roland van den Akker, maar John Tammer neemt woensdag de plek in de gemeenteraad over van de opgestapte fractievoorzitter van Hilversum 1, Hans Roos. Van den Akker is onlangs geopereerd en zijn herstel duurt nog enkele maanden, is de verklaring.

Roos stapte onlangs op toen bleek dat hij rekeningen bij de gemeente had gedeclareerd die nog niet betaald waren. Saillant detail was dat de nummers 2 en 3 van de partij, Van den Akker en Tammer, de kwestie begin dit jaar bij burgemeester Pieter Broertjes aankaartten.
Komende woensdag is de eerste gemeenteraadsvergadering sinds Roos opstapte. Van den Akker was de eerste opvolger, maar is fysiek niet in staat de raadszetel over te nemen. Daarom mag Tammer het de komende vijf maanden doen. Of de partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar wordt duidelijk na de jaarlijkse ledenvergadering. Die heeft door alle interne strubbelingen nog niet kunnen plaatsvinden, zegt Tammer. "Wij zijn nu een inhaalslag aan het maken."

De vier jaar geleden opgerichte partij telt zo'n 25 leden, zegt het aanstaande raadslid. Voor zover bekend heeft niemand zijn of haar lidmaatschap sinds de affaire-Roos opgezegd. "Misschien komt dat nog", aldus Tammer, die beseft dat veel mensen lid van de partij werden door Roos.
Tammer vindt het zowel spannend als niet spannend om raadslid te worden. "Ik sta niet te dansen, de aanleiding is immers een trieste. Maar we hebben ervoor gekozen om door te gaan. Dan moet je ook je verantwoordelijkheid nemen."


Hilversummer opgepakt voor auto-inbraak

kortenhoef Een 28-jarige man uit Hilversum is maandagmorgen vroeg opgepakt in Kortenhoef. Volgens de politie had hij iets te veel interesse voor auto's in de straat.

Een buurtbewoner van de Zuiderhoek had gezien dat de man, een bekende van de politie op het gebied van auto-inbraken, bekeek of de deuren van auto's open waren.
Toegesnelde agenten zagen hoe hij bij diverse auto's probeerden of ze makkelijk open waren te krijgen. Hierop hielden zij de Hilversummer aan.