Eerst droog en rustig weer, in weekeinde wisselvallig

Deze week brengt een gebied van hoge luchtdruk boven onze omgeving vrij rustig weer. Het schuift langzaam oostwaarts. De week begon vrij koud, nadien enkele dagen zachter. Zaterdag passeert vanuit het westen het front van een lagedrukgebied. De neerslagkansen nemen dan toe. Vanaf zondag daalt de temperatuur weer iets.

Vrijdag + het weekeinde

Voor vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht. Het is daarbij droog. Soms kan het even opklaren. Het is rustig weer met een zwakke zuidenwind. Het wordt 12 graden. Zaterdag wordt op de nadering van een frontale regenzone de bewolking vanuit het westen dikker. In de loop van de dag gaat het enige tijd regenen. Zondag vallen nog enkele buien. Nu en dan schijnt de zon. De wind is matig van kracht en draait zondag naar noordwest. Het wordt zaterdag 12 à 13 graden, zondag 10 à 11 graden.

Trend na het weekeinde

Met de komst van een nieuw hogedrukgebied nemen de neerslagkansen wederom af. Er wordt tot eind van de week rustig en overwegend droog herfstweer verwacht met zonnige perioden, wolken en kans op mist. De maxima liggen met 9 à 10 graden iets lager. In de nacht is er kans op vorst aan de grond.

Weetje

Oktober was zeer zacht met een gemiddelde dag- en nachttemperatuur van 13.4 graden. Oktober staat daarmee vierde op de lijst 'warmste oktobermaanden'. De warmste dag was 16 oktober met 24.4 graden, een dagrecord. De hoeveelheid zon was met 105 uren iets aan de sombere kant, de neerslag met circa 75 mm in onze regio vrijwel normaal.