'Open meldpunt woningsplitsing'

HILVERSUM Het splitsen van woningen mag alleen nog onder heel strikte voorwaarden. Toch gebeurt het nog vaak genoeg dat eigenaren zonder verstrekte vergunning van de gemeente besluiten hun panden klaar te maken voor meervoudige bewoning. Het probleem is groter dan gedacht en daarom moet het goed in kaart gebracht worden, vinden de SP en Hart voor Hilversum. De twee oppositiepartijen vinden dat er een meldpunt woningsplitsing moet komen.

Al tijden heeft woningsplitsing de aandacht van Bianca Verweij (fractievoorzitter SP) en Michiel Eerenberg (fractiemedewerker Hart voor Hilversum). Hoewel er vorig jaar 'superstrenge regels' zijn vastgelegd in het door de raad vastgestelde bestemmingsplan Regeling meervoudige bewoning zien de politici nog altijd dat er woningsplitsing plaatsvindt. Met gemak sommen ze enkele voorbeelden op uit de Geuzenbuurt.

De trigger om politiek werk te maken van uitvoering van het beleid was het nieuws van de vijftien wooneenheden in het oude Ascensio-pand aan de Kleine Drift. Juist in de wijken over het spoor is de leefbaarheid in het geding gekomen door meervoudige bewoning. "Wij vinden dat er een meldpunt moet komen. Daar kunnen inwoners terecht en krijgen wij een beeld hoe groot het probleem is." Meldingen kunnen nu bij de twee fracties worden gedaan.

13