Van Vroonhoven stopt als wethouder

hilversum "Ik ga Hilversum missen", zo zei Nicolien van Vroonhoven-Kok dinsdag. De wethouder legt na de raadsvergadering van woensdag 18 december haar functie neer, omdat zij met haar gezin naar Australiƫ verhuist.

"Met pijn in mijn hart leg ik mijn werk neer. Ik heb het hier zo naar mijn zin en ik heb het ook zo naar mijn zin in Hilversum", aldus een emotionele Van Vroonhoven, die met haar gezin naar Melbourne vertrekt.
Het is niet mogelijk de periode af te maken. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 21 maart 2018. Voordat er een nieuw college is, is het waarschijnlijk al mei. De man van Van Vroonhoven gaat begin januari al van start met zijn nieuwe baan en ook het nieuwe schooljaar begint dan. Daarom legt zij na de raadsvergadering van 18 december haar functie neer. Twee dagen later staat de afscheidsreceptie gepland. Het CDA is momenteel binnen de Hilversumse geledingen op zoek naar haar opvolger.

5


Man onwel bij Maple Leaf

HILVERSUM Een ongeveer 50-jarige man uit Loosdrecht is tijdens de zeventigste editie van de Maple Leaf Cross, afgelopen zondag in Anna's Hoeve, onwel geworden.

Op de bekende heuvel zakte de man, een bekende van de organisatie, in de derde ronde in elkaar. De hulpdiensten konden snel hulp bieden. De ongelukkige loper werd met een jeep van de brandweer van het terrein gehaald. Hij was weliswaar goed aanspreekbaar, maar een ambulance bracht hem voor een extra controle toch naar het ziekenhuis. Op dit incident na is deze jubileumeditie met 800 lopers succesvol verlopen.

17