Opnieuw wisselvallig, minder koude nachten

De week begon met een winterse speldenprik, maar een vroege winterse periode lijkt onwaarschijnlijk. Vanaf vrijdag veroorzaken uitlopers van depressies wisselvallig weer met daarbij een straffe wind. De temperatuur stijgt tijdelijk een paar graden. In het weekend vloeit polaire lucht het Noordzeegebied binnen. Het wordt dan iets kouder met enkele buien.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het half tot zwaar bewolkt met kans op wat regen. Er waait een krachtige westenwind. In de middag wordt het 11 à 12 graden. In de nacht naar zaterdag regent het enige tijd. Overdag is er vrij veel bewolking met kans op enkele buien. Af en toe klaart het op. Het wordt 9 graden. Ook zondag is het onbestendig met enkele buien. In de nacht daalt het kwik naar 4 à 5 graden. Overdag wordt het 7 à 8 graden.

Trend na het weekeinde

Maandag neemt het aantal buien geleidelijk af. Er blaast nog een stevige noordwestenwind. Dinsdag nadert een gebied van hoge luchtdruk. Het is dan enkele dagen veelal droog en rustig met af en toe zon. Er is kans op mist. De maxima liggen rond 8 graden. In de nacht is een graadje vorst mogelijk.

Weetje

November is een overgangsmaand. Soms kan het begin november al winters koud zijn. Tussen 1 en 10 november 1980 vroor het elke nacht tot -7 graden. Op 3 november 1980 bleef zelfs overdag de temperatuur onder nul. Dat was recordvroeg. Daarentegen kan het ook nog aangenaam, zelfs bijna nazomers, zacht zijn. Tussen 1 en 10 november 2015 werd het tussen de 15 en 20 graden.