Minister Slob, met naast hem Monique Vogelzang, sprak maandag met enkele leerkrachten in Hilversum.
Minister Slob, met naast hem Monique Vogelzang, sprak maandag met enkele leerkrachten in Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Minister praat met leerkrachten in school Anna's Hoeve

HILVERSUM Minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media was maandagmiddag in Hilversum. In de recent geopende basisschool Villa Vrolik in Anna's Hoeve ging hij met leerkrachten in gesprek over de volgens hen te hoge werkdruk in het basisonderwijs.

Ook overhandigde de minister de brochure 'Ruimte en Regels'. Hij deed dat samen met inspecteur-generaal Monique Vogelzang. Ook VVD-Kamerlid Bente Becker, die in de Tweede Kamer om de handreiking vroeg, was erbij aanwezig.
Bij alle basisscholen in Nederland valt de brochure op de mat. Daarin staat wat leraren wel en niet moeten doen aan administratie en verantwoording. Leraren weten vaak niet goed wat de wet- en regelgeving precies voorschrijft, waardoor ze te veel papierwerk doen, is de uitleg. Bovendien blijft hierover een aantal hardnekkige misverstanden bestaan. De handreiking is een van de middelen om leraren te helpen de werkdruk te verminderen. "We doen als ministerie en inspectie zo veel mogelijk om te helpen, maar er ligt ook een belangrijke rol voor de scholen zelf", aldus Slob.