'Bel de politie en maak foto bij bezoek oplichter'

HILVERSUM De politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt voor een man die bij mensen aan de deur om geld vraagt, voornamelijk in Hilversum, Huizen, Laren en Bussum. Hij gebruikt daarbij telkens verschillende verhalen.

De ene keer is het een smoes dat hij een buurtbewoner is en zichzelf heeft buitengesloten en dat hij geld nodig heeft voor een treinkaartje zodat hij een reservesleutel bij familie kan ophalen. Andere keren vraagt de man om geld voor een taxi of benzine. Het gaat om bedragen tussen de 5 en 40 euro.

De recherche vraagt mensen die de afgelopen tijd iemand aan de deur hebben gehad met dit soort verhalen, dit te melden, een signalement vast te leggen of een foto te maken. Hoewel de man woensdagmiddag toen deze krant naar de drukker ging nog niet was opgepakt, heeft de recherche al wel een verdachte in beeld. Er gaan geruchten dat het gaat om een 30-jarige veelpleger.


Voor meesten blijkt krant dé informatiebron

hilversum De Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws is met name voor Hilversummers van dertig jaar en ouder dé informatiebron. Zij slaan actief de krant open om een uit-agenda te bekijken. Jongeren zijn reactiever en kijken eerder op bijvoorbeeld Facebook.

Dat blijkt uit een onderzoek van Stadsfonds Hilversum, waarin werd bekeken hoe bekend de evenementen in Hilversum zijn. Onderdeel in dat onderzoek was waar Hilversummers hun informatie vandaan halen. Dat huis-aan-huisbladen voor veel mensen hét informatiemedium zijn, bleek ook al uit het NOM-onderzoek (Nationaal Onderzoek Multimedia).

21