Aan het einde van het gala werd het eindbedrag bekend gemaakt.
Aan het einde van het gala werd het eindbedrag bekend gemaakt. Foto: Albert den Iseger

Hilversumse stichting scoort vier ton bij gala voor kansarme kinderen

Het zesde WereldOuders Angels of Light Gala heeft maar liefst 400.680 euro opgebracht. Het geld is voor hulp aan thuisloze kinderen in Latijns-Amerika.

hilversum "Ik ben ongelooflijk blij met de financiële support van de meer dan 400 gasten die aanwezig waren op het benefiet en genereus hebben gegeven. Dat sterkt mij in de overtuiging dat de zorg voor onze kinderen werkt en een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling."

Dat is de reactie van directeur Pauline Lemberger van de Hilversumse stichting. De opbrengst van dit benefietgala voor het hele gezin waarbij kinderen - evenals bij WereldOuders - de hoofdrol spelen, gaat onder meer naar zorg, huisvesting, aandacht en onderwijs voor thuisloze kinderen in Latijns-Amerika.

Geconfronteerd

'We Are Family' was het thema van de avond. "Altijd kunnen terugvallen op een warme veilige thuisbasis maakt dat kinderen leren ontdekken", aldus Lemberger. "Het geeft ze de zekerheid dat ze uit kunnen vliegen en altijd terug kunnen komen. Dat geeft zelfvertrouwen en wakkert nieuwsgierigheid aan. Wat wij als vanzelfsprekend beschouwen, ontbreekt in veel van de levens van deze kinderen. Onlangs was ik in Haïti op werkbezoek en werd opnieuw pijnlijk geconfronteerd met wat het doet met de kinderen die een thuisbasis moeten missen of niet durven vertrouwen op familie."
De netto-opbrengst van het gala gaat naar de verschillende projecten in de negen landen waar de Hilversumse stichting actief is. Het geld gaat naar onderwijs, nieuwe bedden in de familiehuizen, de bouw van woningen en de algemene financiering van zorg, onderwijs, huisvesting en begeleiding. Maar ook naar knuffels. "Natuurlijk gaat het om wonen, veiligheid, onderwijs en zorg. Maar we vinden het essentieel om boven op die basisbehoeften met liefde en aandacht de kinderen te begeleiden. En daar horen ook knuffels bij", zegt Lemberger.
Ook steunt WereldOuders de families in de sloppenwijk Cité Soleil in Haïti. Met de opbrengst van de veiling kunnen zes nieuwe huizen worden gebouwd.
Angels of Light is een gala voor en door kinderen, met hun ouders. Zij hebben een centrale rol: als voorproevers, presentatie, dans en zang. Dit jaar presenteerde Julian Gerschtanowitz het gala met zijn vader Winston als sidekick en Jeroen van der Boom trad op met zijn zoon Luuk. "Samen met mijn zoon op onze manier een bijdrage kunnen leveren aan WereldOuders vind ik belangrijk", aldus Gerschtanowitz. "Door Julian met zo veel vertrouwen dit te zien doen, realiseer ik mij dat thuis essentieel is voor kinderen. We moeten er alles aan doen om zo veel mogelijk kinderen dit gevoel mee te geven. Steun voor WereldOuders is daarom essentieel."

Veiling

Naast tal van optredens van Jeroen en Luuk van der Boom, Maan, Johnny de Mol, kindercorrespondent Tako Rietveld en ambassadeurs Frits en Lotje Sissing en Tim Immers, werden unieke ervaringen geveild van aanbieders als Schaap Citroen, Tony Chocolonely en Max Verstappen. De veiling werd gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Junior Zegger.