De nederlaag kwam hard aan.
De nederlaag kwam hard aan. Foto: Bastiaan Miché

'Dit moeten we even verwerken, maar daar komen we ongetwijfeld sterk uit'

hilversum Het is voor Victoria na zaterdag uithuilen en opnieuw beginnen. Door de schlemielige 2-1 thuisnederlaag tegen Geinoord werden de Hilversummers geen periodekampioen in de 2e klasse B van het zaterdagvoetbal.

Met gebogen hoofden strompelden de spelers van Victoria na de slijtageslag met Geinoord van het veld. De nederlaag kwam hard aan, vooral omdat de thuisploeg vrijwel de hele tweede helft met een man meer speelde. Direct na rust kreeg Geinoord-speler Joey Hirdes na een zware overtreding rood. De fysiek sterkere bezoekers compenseerden dit met harde overtredingen, waar Victoria geen passend antwoord op had.
Bij 1-1 sloeg drie minuten voor tijd het noodlot toe. Geinoord kwam snel uit de verdediging en Roman Rahmani kon niet anders dan de doorgebroken speler door een overtreding van het scoren af te houden: rood. Uit de vrije trap scoorde Geinoord de winnende treffer.
De wetenschap dat 1-1 voldoende was voor het periodekampioenschap strooide extra zout in de wonden. Plus dat nu FC Almere de eerste titel van het seizoen pakte, de ploeg waarvan Victoria in de openingswedstrijd met 6-0 won.
Aanvoerder Kasper Leenen kon het nauwelijks bevatten: "Wat een domper is dit; niet te geloven. Vooral omdat we in de eerste helft voldoende kansen gehad hebben om te scoren en dan was de wedstrijd beslist. Voetballend waren we niet de mindere, maar we verloren op belangrijke momenten onderlinge duels. Dit moeten we even verwerken, maar daar komen we ongetwijfeld sterk uit. Mijn vizier staat nog steeds op promotie naar de 1e klasse; daar gaan we voor. "
Coach Stijn van 't Hooft was niet in paniek: "We hebben nu twee 'tikkies' achter elkaar gehad. Vorige week het verlies tegen De Bilt en nu dit. Geen verwijten naar de mannen; ze hebben voor 100 procent strijd geleverd. Vergeet niet: we zijn in één ruk van de vierde naar de tweede klasse gepromoveerd en kunnen in de top van de tweede klasse goed meedoen. We hebben een jonge ploeg met veel potentie. We moeten wel slimmer worden. Na de 1-1 waren we te gretig om voor de winst te gaan. We moeten leren om in zo'n situatie het geduld op te brengen om risicoloos de wedstrijd uit te spelen."

FC Hilversum

FC Hilversum heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de zaterdag derde klasse. De groen-witten pakten de eerste periodetitel en spelen sowieso aan het einde van het seizoen nacompetitie. "Met dit doel zijn we aan het seizoen begonnen", zei aanvoerder Tony Bonsink eerder.
Het succes heeft Hilversum ook te danken aan AH'78, dat thuis met 3-2 van koploper Waterwijk won. Deze beide ploegen waren ook in de race voor de periodetitel.