Einde aan het tijdperk Haselager?

HILVERSUM Of de naam van Hans Haselager ook ditmaal op de kieslijst staat van de Partij van de Arbeid is nog maar de vraag. Na 24 jaar gemeenteraadslid te zijn geweest, kan er een einde komen aan zijn politieke werk.

"Je weet hoe dat gaat bij de PvdA: het is aan de leden en wij kunnen donderdag tijdens de algemene ledenvergadering niet anders dan toekijken", grapt Haselager. "Ik ben het type dat altijd wel zijn hulp aanbiedt, en als ze die willen dan ga ik op de lijst staan en als ze dat niet willen dan is het even goede vrienden", aldus de nestor van de raad.

Donderdag is de algemene ledenvergadering in de Theaterzaal van Bibliotheek Hilversum. Dan stellen onder andere de leden de kieslijst vast. Momenteel is een conceptlijst met zeven namen bekend, waarop die van Haselager ontbreekt. Nieuwkomer Joop Lahaise is beoogd lijsttrekker en Jacqueline Kalk staat op nummer twee. Huidig raadslid Saami Akrouh en fractiemedewerker Durk Heidbuurt zijn respectievelijk de nummers drie en vier. Henriette Bijl, Bram Eindhoven en Emil Falan (nu fractiemedewerker) maken de conceptlijst compleet.

"Ik heb er geen probleem mee dat ik geen lijsttrekker meer word en maak graag ruimte voor mensen die in de raad willen en als ze me op tien willen zetten, dan ga ik lekker op tien staan. Het is afwachten wat er donderdag gebeurt", vertelt de huidige fractievoorzitter.


Politie zoekt brandstichter Leger de Heils

HILVERSUM Bij het Leger des Heils is begin vorige maand brand gesticht. De politie, die het bericht met daarbij bewakingsbeelden deze week pas naar buiten bracht, is op zoek naar de dader.

De brand was in de nacht van maandag 2 op dinsdag oktober rond 4.30 uur. Op de beelden van de camera is te zien hoe een man met een jerrycan vol brandbare vloeistof probeert het pand van het Leger des Heils aan de Van Hengellaan in brand te steken.
De man giet de brandbare vloeistof uit de jerrycan over de buitenboel, steekt die dan in de fik en laat de jerrycan achter terwijl hij weer vertrekt. De schade bleef beperkt tot wat schroeiplekken.