De bewoners gingen maandagavond onder meer in gesprek met de politie en jeugdboa.
De bewoners gingen maandagavond onder meer in gesprek met de politie en jeugdboa. Foto: Bastiaan Miché

Beoogde locatie voor hangplek 'de minst slechte oplossing'

Buurtbewoners hebben veel kritische vragen over de hangplek aan de Anton Philipsweg voor jongeren. Waarom hier en waarom nu?

Vervolg voorpagina

De buurt wordt nu al geplaagd door scootertuig en drugsdealers. En dan komt er ook nog een hangplek bij voor jongeren, stellen veel buurtbewoners tijdens de informatiebijeenkomst over de mogelijke komst van de jongerenontmoetingsplaats. "Ik wil niet nog meer ellende in mijn straat."

De bewoners snappen bovendien niet zo goed hoe dit plan, dat volgens hen alleen maar tot gedoe kan leiden, is ontstaan. Wil de jeugd dit überhaupt en waarom een proefperiode in de koude en natte winterperiode? Ook is er kritiek op het open karakter van de hangplek.
Tijdens de bijeenkomst maandagavond geven vertegenwoordigers van de gemeente, politie, Versa en de jeugdboa uitleg. Zij begrijpen de ophef, maar stellen dat de jeugd nergens anders terecht kan en overal wordt weggestuurd. "Dan is deze locatie de minst slechte oplossing", vertelt coördinator Wijkveiligheid voor Hilversum Oost Koen Kokkeler. Duidelijk is wel dat de hangplek er niet voor de jaarwisseling komt. De vergunning is nog niet eens aangevraagd.