Zo moet het er in 2021 uitzien.
Zo moet het er in 2021 uitzien. Foto: Provincie Noord-Holland

Alternatieve spoorwegovergang aan de Mussenstraat

HILVERSUM Vanaf de zomer van 2019 is de Oosterengweg niet meer te gebruiken door het verkeer wegens het realiseren van een onderdoorgang. Automobilisten moeten dan voor enkele jaren een andere weg zoeken om Hilversum in of uit te komen. Voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten komt er wel een alternatief om de spoorlijn over te kunnen steken.

De tijdelijke nieuwe spoorwegovergang, die ProRail gaat realiseren, komt ter hoogte van de Mussenstraat. Fietsers en voetgangers kunnen daar oversteken, zodat aan beide kanten van de rails de scholen goed bereikbaar blijven en bewoners hun boodschappen gewoon kunnen blijven doen in het winkelcentrum aan de Oosterengweg. Dit alternatief is ook te gebruiken voor de hulpdiensten, zodat de aanrijtijden niet in het geding komen.

Voor alle andere weggebruikers geldt dat zij in deze periode moeten omrijden via de Beatrixtunnel. "Het gaat pijn doen. In het begin zal het wel rommelig zijn", aldus Johan van Alphen van het HOV-projectbureau. De enige oplossing die er is, is de Beatrixtunnel voor de Hilversummers die met de auto aan de andere kant van het spoor moeten zijn. "Het gaat drukker worden bij de Beatrixtunnel, maar die kan dat aan", is de overtuiging van Van Alphen. Zelf verwacht hij dat meer verkeersgebruikers de A27 en A1 naar de noordkant van Hilversum gaan gebruiken om bijvoorbeeld bij het Mediapark te komen. Zorg voor alternatieve reismethoden en routes, luidt het advies van de medewerker van het projectbureau. De provincie komt met een uitgebreide voorlichtingscampagne. Actief informeren over de naderende werkzaamheden is het motto.

Op de Oosterengweg komt een onderdoorgang van 249,5 meter, die ongeveer begint bij de Van Riebeeckweg en uitkomt bij de kruising Oosterengweg en Liebergerweg. Dit is geen tunnel, want volgens de Tunnelwet is er sprake van een tunnel als deze 250 meter of langer is. De aanleg hiervan duurt zeker tot en met 2021. Dat is ook de reden dat de gemeente voor deze tijd niet wil beginnen met het opknappen van het stationsgebied.