Hilversummer (15) opgepakt voor straatroof

HILVERSUM Een 15-jarige jongen uit Hilversum is dinsdag aangehouden voor een gewelddadige straatroof begin oktober op de Laan van Eikenrode in Loosdrecht. Een 16-jarige jongen uit de gemeente Wijdemeren was daarvan het slachtoffer.

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 oktober liep het slachtoffer met een groep vrienden over de Laan van Eikenrode toen hij uit het niets werd uitgescholden door twee jongens, meldt de politie. Dit leidde tot een conflict, waarbij de twee jongens het slachtoffer van zijn spullen beroofden en hem mishandelden. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn gezicht.
De recherche startte een onderzoek naar de straatroof en kwam uit op de 15-jarige Hilversummer. Hij zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat verder.


Buurt start petitie voor geluidswal A27

HILVERSUM Bewoners van de West-Indische buurt proberen nu via Den Haag geld los te krijgen voor een geluidsscherm langs de A27. Actie Comité Geluidsscherm A27 Hilversum - afslag 33 is een onlinepetitie gestart.

"De A27 wordt meer dan verdubbeld en de 7-baans afslag komt rakelings langs de wijk", schrijven de initiatiefnemers. "Er heeft een enorme bomenkap plaatsgevonden met desastreuse gevolgen voor natuur en leefmilieu."
De Hilversummers vragen compensatie in de vorm van een geluidswal. Sinds de bomenkap van begin dit jaar is onder andere de geluidsoverlast ernstig toegenomen. Volgens de bewoners gaat het om meer dan 10 decibel. Een geluidsscherm betekent een vermindering van 8 tot 12 decibel. De A27 wordt meer dan verdubbeld en de 7-baansafslag komt rakelings langs de wijk. Er heeft een enorme bomenkap plaatsgevonden met desastreuse gevolgen voor natuur en leefmilieu.

Wie trekt de buidel? Bij Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente Hilversum komen ze niet met geld over de brug. Met voldoende steun hopen de buurtbewoners dat de politici in Den Haag toeschietelijker zijn. Daarom zijn zij een onlinepetitie begonnen op petities.nl.