Andere locatie voor inloopuur De Lelie

HILVERSUM Het inloopspreekuur van het Zorgnetwerk Zuid is voorlopig niet meer in het pand aan de Hilvertsweg. Het Wijkinformatiepunt van De Lelie wordt tijdelijk verplaatst naar zorgcentrum de Egelantier aan de Egelantierstraat 194.

Iedere dinsdag, van 13.30 tot 15.00 uur, kunnen buurtbewoners met hun vragen over zorg, hulp, begeleiding en leefbaarheid terecht bij de medewerkers van bijvoorbeeld Versa Welzijn, Thuiszorg en Stichting MEE. Met enige regelmaat schuiven de buurtcoƶrdinator en de wijkagent aan.

Na het afbranden van wijkcentrum De Lelie stelde de Albert Heijn op de Gijsbrecht van Amstelstraat een onderkomen beschikbaar op de Hilvertsweg. Eind april ging deze kantoorruimte open en vond het wekelijkse inloopspreekuur daar plaats. De gemeente wil totdat er een nieuw buurthuis is gerealiseerd een nieuw tijdelijk onderkomen voor de buurt realiseren op de Hilvertsweg 89-91. Begin 2018 zou deze plek open kunnen.


OM vindt beide straffen in zaak Fleur te laag

HILVERSUM Zoals mocht worden verwacht gaat het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep tegen de straffen van de Loosdrechtse vader en zoon die in maart 2016 met hoge snelheden op de Nieuw-Loosdrechtsedijk de 19-jarige Fleur Balkestein aanreden. Twee weken later overleed de Hilversumse aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Een kleine drie weken terug bepaalde de rechter dat de zoon, een 33-jarige Loosdrechter, een werkstraf kreeg van honderd uur. Hij zou namelijk niet medeplichtig zijn aan de dood van de Hilversumse.
In de ogen van het OM is die laatste straf te laag. Er zou namelijk wel degelijk sprake zijn van een straatrace tijdens die bewuste avond. Op de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waar vijftig kilometer per uur de maximumsnelheid is, reden de 54-jarige vader en zijn zo'n 100 kilometer per uur te hard.
De 54-jarige man, die met zijn Porsche de auto van Fleur ramde, kreeg van de rechtbank vier jaar cel opgelegd. Direct na de uitspraak werd al bekendgemaakt dat ook hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.