Afbeelding
Foto:

Mertine Middelkoop

(54), woont sinds 1991 in Hilversum, is eigenaar van Mercademy, een trainings- en coachingbedrijf en is net terug uit Gambia.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik verbind organisaties en mensen (weer) met hun Purpose waardoor ze meer impact kunnen creëren. De Agile-beweging is hier een hulpmiddel bij, mits goed gefaciliteerd door Agile-coaches of scrummasters."

Heb je last van een winterdip?
"Ja, ik moet altijd in de winter een keer naar de zon. Ik kom net terug uit Gambia waar ik onder meer een training coachingvaardigheden heb gegeven aan een aantal Gambiaanse jongerenwerkers van YEP Afrika. Die op hun beurt jongeren empoweren om zelf een business op te bouwen, zodat het niet nodig is om hun leven in de waagschaal te leggen om naar Europa proberen te komen."

Als je burgemeester was, dan….
"zou ik wat doen tegen de toename van het vliegverkeer over Hilversum. Soms moeten we in de tuin stoppen met praten of schrik ik vroeg in de ochtend wakker van de herrie."

Gijsbrecht of Kerkstraat?
"Gijsbrecht, is een gezellige straat met veel lokale ondernemers."

Mooiste plek in Hilversum?
"De Hoorneboegse hei bij mij achter."

Wat ontbreekt er in Hilversum?
"Een soort 'seats to meet'. Waar je kunt neerploffen voor een gesprek, goede koffie, betaalbare lunch of om te flexwerken. Indien nodig mag je gebruikmaken van een vergader- of trainingsruimte voor een klein bedrag per persoon."

Nog leuke plannen?
"Ja, maandag 11 december laat ik mensen hun droom visualiseren in een moodboard en vooraf daaraan gaan ze die (dieper) ontdekken door middel van Lego. Lego Serious Play is een fantastische manier om onze onbewuste wijsheid te bereiken."