De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Foto: Bastiaan Miché

Vader jong gezin gewond na brand

hilversum Bij een brand maandagavond in een rijtjeswoning aan de Simon Hoogewerffstraat in Hilversum-Oost is een man, de vader van twee jonge kinderen, zwaargewond geraakt. Hij is onder begeleiding van een trauma-arts vervoerd naar het AMC in Amsterdam. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend.

De moeder en de twee kinderen raakten niet gewond, maar zijn ter controle wel naar het ziekenhuis gebracht. Uiteraard was de schrik groot.
De brand ontstond toen de man bezig was met onderhoudswerkzaaheden in de hal van de woning, laat een brandweerwoordvoerder weten. Hij liep daarbij ernstige brandwonden op. Het complete gezin kon wel op eigen kracht de woning verlaten en stond al buiten toen de brandweer - die vlak om de hoek zit - arriveerde.

Omdat er in de woning een gezin woont met jonge kinderen sprak de brandweer aanvankelijk van een middelbrand. Uiteindelijk viel dat mee. De brand was snel geblust. Wel was er flink wat rook- en roetschade ontstaan. Uit voorzorg heeft Liander nog wel het gas eraf gehaald.

Om de zwaargewonde man zo goed mogelijk te kunnen helpen, werd een traumahelikopter opgeroepen. Die is in de buurt geland. De arts is vervolgens met de ambulance mee naar het ziekenhuis gereden. Voor de kinderen was Salvage ter plaatse.