Ruurd Jan Roorda.
Ruurd Jan Roorda. Archieffoto: Bastiaan Miché

Roorda per 1 mei weg bij Tergooi

HILVERSUM Ruurd Jan Roorda vertrekt per 1 mei 2018 uit de raad van bestuur van Tergooi. Dat maakte het ziekenhuis dinsdag bekend. De bestuurder, die begin dit jaar terugtrad als voorzitter, zou een ander vervolg aan zijn arbeidscarrière willen geven.

Roorda was zes jaar lang aan het ziekenhuis verbonden. Hij trad af als bestuursvoorzitter omdat de relatie tussen de medische staf en de raad van bestuur onder druk stond. Hij werd opgevolgd door Hans den Hollander. Ander dieptepunt was de zaak Rogier Mooij, de hockeyer die overleed na medische missers, en het zwijgcontract dat daaruit volgde.
Toch kijkt hij terug op een plezierige tijd en ligt het ziekenhuis goed op koers. "Een nieuw vorm te geven ziekenhuistotaalconcept staat in de steigers; nieuwbouw en het realiseren van een virtueel ziekenhuis zijn daarbij het wenkend perspectief. Ik ben er dankbaar voor dat ik de afgelopen jaren leiding heb mogen geven aan deze betekenisvolle organisatie en met vele gedreven professionals en zeer gemotiveerde medewerkers heb mogen samenwerken, initiatieven heb mogen nemen, en daarmee een bijdrage heb mogen leveren aan toekomstbestendige zorg voor de regio Gooi en Vechtstreek. Dit maakt ook dat mijn besluit enigszins ambivalent is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Tergooi ook de komende jaren vooruitzorgt."
Roorda maakt deze toekomst niet meer van dichtbij mee. "Voor mij is - ook in eerdere betrekkingen - gebleken dat een dergelijke periode telkens ongeveer zes jaar beslaat. Daarom heb ik na een zeer intensieve bestuursperiode in Tergooi, waarin hard gewerkt is en we met elkaar veel hebben bereikt, besloten mij voor de komende jaren te willen oriënteren op een nieuwe uitdagende positie en werkzaamheden elders."