Sebastiaan van Wessem (links) en Koen Prinzen: 'De achtergrond van mensen is niet relevant.'
Sebastiaan van Wessem (links) en Koen Prinzen: 'De achtergrond van mensen is niet relevant.' Foto: Bastiaan Miché

Thousand Hills klaar voor kerstavond

hilversum Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste kerken in 't Gooi met locaties in Hilversum en Huizen: Thousand Hills. De diensten in de Zuiderkerk en Huizermaat worden wekelijks goed bezocht. Lead pastor Sebastiaan van Wessem en locatievoorganger Huizen Koen Prinzen verwachten tijdens kerstavond dan ook een topdrukte.

In de Hilversumse Zuiderkerk zijn op 24 december drie diensten: om 16.00, 19.00 en 21.00 uur. De tweede dienst is Engelstalig. De overige twee zijn in het Nederlands. Dat laatste geldt ook voor de bijeenkomst om 20.00 uur in de Huizermaat in Huizen. "Normaal trekken we in Hilversum zo'n 650 tot 700 bezoekers over twee diensten. We verwachten nu ongeveer 1000 tot 1200 bezoekers", vertelt Prinzen. In Huizen - waar de levendige gemeenschap iets korter is gevestigd dan in Hilversum - worden 150 belangstellenden verwacht.

Twee dagen eerder, vrijdag 22 december, is er om 19.00 uur een zogenaamde 'Christmas Journey' voor kinderen op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Dit rondje waarin het kerstverhaal wordt verteld, begint en eindigt bij de kerk. "Dit doen we ieder jaar", vertelt Van Wessem. "Doel is het kerstfeest te richten op kinderen. Het is een mooie manier om met het kerstverhaal kennis te maken."
Thousand Hills zag in 2006 het levenslicht in Hilversum en pakweg 2,5 jaar terug ook in Huizen. Vooral in 2011 en 2014 was er een flinke groei van het aantal bezoekers en Van Wessem verwacht het komend jaar opnieuw veel groei. De aanpak van de gemeenschap is eigentijds en op een manier dat iedereen zich welkom voelt, ook de mensen die niet wekelijks naar de kerk gaan of met een andere achtergrond. De kerkzaal is zo ingericht dat die doet denken aan een goed uitgeruste theaterzaal. Zo verklaart Van Wessem het succes: "Het is bij ons ontspannen. Met humor. De kerstdiensten gelden als hoogtepunt van het jaar."