Tweede plek Dekker Joke Smitprijs

HILVERSUM Anne Fleur Dekker heeft de Joke Smit Aanmoedingsprijs 2017 aan de Oranje Leeuwinnen moeten laten. De Hilversumse eindigde als tweede in deze regeringsprijs voor emancipatie.

De voetbalsters kregen online meer stemmen dan Dekker en hebben met het binnenhalen van deze prijs 1.000 euro gekregen. Het Nederlands vrouwenteam werd afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen. De Hilversumse was genomineerd voor deze emancipatieprijs vanwege haar inzet voor de positie van vrouwen en onderdrukte groepen in de samenleving.

"Ik vond het een eer om überhaupt genomineerd te zijn", aldus een trotse Dekker. "Het voelt als een erkenning van mijn werk van het afgelopen jaar en het is een flinke steun in de rug om door te gaan."


Nominatie voor directeur de Vorstin

HILVERSUM Loes Wagenmaker, interim-directeur van Podium de Vorstin, is in de race voor een IJzeren Podiumdier. In de uitverkiezing van De Vereniging Nederlands Poppodia en -Festivals (VNPF) maakt zij kans op de titel van 'Beste directeur van 2017'.

In 2016 volgde Wagenmaker Leon Zwaans op als interim-directeur van het Hilversumse poppodium. Zij kwam naar Podium de Vorstin, dat zware financiële tijden kende, vanwege haar eerdere ervaringen in de wereld van de popmuziek. Eerder werkte zij al als interim-directeur bij EKKO, De Kelder (nu Fluor) en podium Victorie.

Inmiddels draait het Hilversumse poppodium zwarte cijfers. Tijdens de laatste raadsvergadering zei de overgrote meerderheid van de politieke partijen ja tegen het 'Eindvoorstel Podium de Vorstin'. Dat betekent onder meer dat zij 623.000 euro ontvangt om financieel gezond te blijven en dat zij een inhoudelijk andere koers kan gaan varen.

Sinds 1997 reikt de VNPF de IJzeren Podiumdieren uit. In de categorie 'Beste directeur' zijn naast Wagenmaker ook Frans Vreeke (TivoliVredenburg), Frens Frijns (013) en Majel Blonden (Paard) genomineerd. Op zaterdag 20 januari wordt in Groningen de winnaar bekendgemaakt.