Haagse steun voor actiecomité A27

HILVERSUM Ze gingen voor steun naar Den Haag en die lijkt gevonden. Dinsdag 19 december stemt de Tweede Kamer over de motie die tegemoetkomt aan de wensen van de bewoners van de West-Indische buurt.

SP, GroenLinks en PvdA hebben gezamenlijk een motie ingediend waarin zij de regering oproepen om samen met de provincie Noord-Holland, de gemeente Hilversum en de omwonenden in gesprek te gaan om een goede oplossing te vinden voor de geluidsoverlast. Voor komende zomer moeten zij de resultaten laten zien aan de Kamer.

Maandag toog een delegatie van Actiecomité Geluidsscherm Hilversum A27 - afslag 33 naar Den Haag. Gesteund door de aanwezigheid van wethouders Nicolien van Vroonhoven-Kok en Floris Voorink overhandigden zij hun petitie (415 onlinehandtekeningen) en een aantal dikke rapporten aan de commissie Infrastructuur van de Kamer. Diezelfde avond kwamen de drie oppositiepartijen met de motie.

Buurtbewoners zijn al tijden bezig om een geluidswal langs de A27 te krijgen. Sinds de kap van veel bomen naast de snelweg, die momenteel verbreed wordt, ervaren de Hilversummers veel (geluids)overlast. Met de verbreding van de A27 hebben zij geen moeite, maar zij willen wel gecompenseerd worden. Dat blijft tot nu toe steeds uit. Na eerdere pogingen gedaan te hebben bij Rijkswaterstaat, Noord-Holland en de gemeente richt de buurt zich nu op Den Haag in de hoop dat er nu wel geld vrij wordt gemaakt voor een geluidsscherm.