Spannende maand voor PvdA H'sum

hilversum Haast maken is een must bij de Hilversumse PvdA om begin volgend jaar mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Over een maand moet er een definitieve en compleet nieuwe lijst zijn. Lukt dat niet dan is het einde verhaal, blijkt uit een brief van het landelijk partijbestuur.

Die greep vorige maand in nadat tijdens een ledenvergadering de bom barstte en prominente leden een motie van wantrouwen indienden tegen het bestuur. Ophef was er onder meer over de conceptkandidatenlijst met daarop bovenaan twee 'onbekende' nieuwelingen.
Dig Istha en Fouad Sidali, twee prominente PvdA'ers, spraken sindsdien met alle betrokkenen en hebben gerapporteerd aan het partijbestuur. Die meent nu dat die de regie in handen moet nemen. De kandidaatstellingsprocedure moet opnieuw. Haast maken moet.
Belangstellende leden moeten al voor zondag hun interesse voor een plek op de lijst kenbaar maken. Een kandidaatstellingscommissie met Istha, Sidali en voormalig minister Jet Bussemaker voert volgende week al gesprekken met de kandidaten en stelt een nieuwe conceptkandidatenlijst vast. Deze lijst plus het conceptverkiezingsprogramma worden begin 2018 voorgelegd aan de leden. Voor 14 januari moet de kandidatenlijst zijn ingediend bij het partijbestuur. Lukt dat niet, dan doet de PvdA niet mee met de verkiezingen.

19