In 2018 verrijst een nieuwe kiosk.
In 2018 verrijst een nieuwe kiosk. Foto: Bastiaan Miché

Nieuwbouw voor 'rommelige' bloemenkiosk C&A-plein

HILVERSUM De bloemenkiosk op het C&A-plein zit er al sinds jaar en dag. Menig Hilversummer neemt daar een boeketje mee. Maar nu is het hoog tijd voor een opknapbeurt. Het huidige pand is te rommelig. Dat is althans de mening van de gemeente Hilversum. Met de eigenaar is nu overeenstemming bereikt over een nieuw pand.

In het raadhuis klinken al tijden geluiden over de bloemenkiosk aan de Kerkstraat 84. Het pandje past niet in het beeld van het opgeknapte centrum. Het is een doorn in het oog, zo klonk meerdere malen in de raadzaal. “De uitstraling is rommelig en past niet in het nieuwe beeld dat de gemeente voor ogen heeft voor het plein”, zo gaf het college van burgemeester en wethouders vorige week te kennen.

Volgend jaar verandert het aangezicht al. Het pandje gaat op de schop. Precies zoals Hilversum dat voor ogen heeft. Na overleg met de gemeente is de exploitant overstag gegaan. In 2018 verrijst er een nieuwe kiosk van 56 vierkante meter op het C&A- plein.

Vorige week heeft het gemeentebestuur besloten de grond in erfpacht uit te gaan geven voor de nieuwbouw van de bloemenkiosk. “Door uitgifte in erfpacht blijft de strategische grondpositie van de gemeente behouden”, zo is te lezen in de besluitenlijst van het college. Het perceel wordt uitgegeven in erfpacht voor een periode van vijftig jaar.