Digitaal bezwaar maken komt eraan

HILVERSUM Appen met de gemeente of van achter de computer de parkeervergunning regelen is allemaal al mogelijk in Hilversum. De dienstverlening wordt steeds digitaler. Via de digitale weg een bezwaarschrift indienen is nog niet mogelijk, maar komt vanaf dinsdag 2 januari verandering in..

Tot nu toe kan bezwaar maken alleen per brief, gericht aan burgemeester en wethouders. Dat is niet meer van deze tijd, zo meent het college. Digitaal bezwaar indienen hoort bij de hedendaagse dienstverlening en die wens leeft ook bij de inwoners van Hilversum. Daarom is Hilversum bezig met het ontwikkelen van deze e-dienst.

Daar zijn wel enkele spelregels aan verbonden. Standaard is en blijft dat de zienswijze binnen zes weken na bekendmaking van het besluit binnen moet zijn. Dat is de bezwaartermijn. Simpelweg het ongenoegen uiten in een mail is niet de manier waarop digitaal een zienswijze kan worden ingediend. Een e-mail wordt als niet verzonden beschouwd. Digitaal bezwaar indienen is alleen geldig als dat gebeurt via het gemeentelijke digitale formulier 'indienen bezwaarschrift'. De gebruiker heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig.


Nieuwe preses voor bestuur filmtheater

HILVERSUM Peter Boerenfijn is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van Filmtheater Hilversum. Per 1 januari is de 54-jarige de opvolger van Jan-Willem Arnold.

Zelf is Boerenfijn bezoeker van het filmtheater. Hij wil zich de komende jaren inzetten voor de culturele instelling, die volgens hem een goede sfeer heeft dankzij alle medewerkers. "Naast het vertonen van bijzondere films spreekt mij ook de rol aan die het filmtheater vervult: de gezellige ontmoetingsplaats voor veel Hilversummers, de gastvrijheid, de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers en de verbondenheid met de samenleving."

Boerenfijn heeft de nodige ervaring opgedaan als bestuurder bij verschillende organisaties. Momenteel is hij bestuurder van woningcorporatie Habion. Tevens is hij actief geweest als vrijwilliger in de culturele sector.