Dode vrouw Groeneveld is Hilversumse

HILVERSUM Het stoffelijk overschot van de vrouw die maandag werd aangetroffen op de Wildenburglaan bij Groeneveld in Baarn is een 59-jarige Hilversumse. Er is geen sprake van een misdrijf, meldt de politie.

Maandag rond 8.00 uur kreeg de politie een melding van passanten dat er in het park Groeneveld nabij een vijver een levenloze vrouw lag. De politie zette direct de omgeving af en deed onderzoek met de recherche en de forensische opsporing. Dit onderzoek leidde tot de vaststelling dat er geen aanwijzingen waren voor een misdrijf. Daarnaast kon de identiteit van de vrouw worden vastgesteld. De familie van de Hilversumse is in kennis gesteld.


Man overlijdt bij aankomst van politie

HOLLANDSCHE RADING Een 72-jarige bewoner van de Tolakkerweg in Hollandsche Rading is bij aankomst van de politie maandagmorgen in zijn woning zijn overleden.

Agenten gingen naar de woning, omdat de man al een tijd niet was gezien. Op het moment dat zij naar binnen gingen, zou de man van de trap zijn gevallen en overleden. Hulpverleners kwamen met een traumahelikopter nog ter plaatse, maar ook zij konden niets meer doen.


Van der Want krijgt Tomin, Jaeger GNR

hilversum Wethouder Eric van der Want neemt het onderdeel Tomin over van de maandag afgetreden wethouder Nicolien van Vroonhoven. Wethouder Wimar Jaeger zet de onderhandelingen voort over het vertrek van de gemeente Amsterdam uit het Goois Natuurreservaat, zeg maar het 'Amsterdexit'.

Van der Want had al de portefeuille Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid. In die zin is het logisch dat de Tomin daarbij komt. De overige taken van Van Vroonhoven, die deze week afscheid nam en woensdag met haar gezin naar Australiƫ verhuist, worden overgenomen door haar opvolger Willem van der Spek.