Toch weer hoop op scherm bij A27

hilversum Lange tijd leken de beschaafde acties van bewoners uit de West-Indische buurt voor een geluidsscherm langs de verbrede A27 - ter compensatie van de massale bomenkap - op niets uit te draaien. Maar sinds het bezoek aan de Tweede Kamer vorige week, samen met de wethouders Nicolien van Vroonhoven en Floris Voorink, zit er schot in de zaak.

Dinsdag ging een meerderheid van de Tweede Kamer akkoord met een voorstel om de buren van de snelweg richting Utrecht - bij afslag 33 - te compenseren met een geluidsscherm. Rijkswaterstaat meende tot dusver steeds dat een scherm niet nodig is en dat nu al aan alle geluidsnormen wordt voldaan. Nu meent echter ook de Tweede Kamer dat de bewoners wel degelijk last ondervinden van de 'forse bomenkap' in hun buurt en het toenemende aantal auto's op de A27. De motie van Maurits von Martels (CDA), Cem) Laçin (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks) en Gijs van Dijk (PvdA) kreeg steun van 50PLUS, Partij voor de Dieren en D66.
De aangenomen motie betekent echter nog niet dat het scherm er meteen komt. In de motie wordt verzocht om met omwonenden én de provincie Noord-Holland en gemeente Hilversum 'welwillend' in gesprek te gaan over de aanleg van ene pakweg 2,5 miljoen euro kostende geluidswand. Haarlem gaf al aan niet te willen betalen, Hilversum wel.

15