Op de Koninginneweg wilde men geen tweerichtingsverkeer.
Op de Koninginneweg wilde men geen tweerichtingsverkeer.

2017 in twaalf foto's van de voorpagina

hilversum Het is de week van de jaaroverzichten. Wij pakten onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bij en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Hilversum. Een terugblik op een veelbewogen lokaal nieuwsjaar met als motto: gelukkig hebben we de voorpaginafoto's nog.

Januari
Hoe ziet het het stationsgebied er over tien jaar uit? En wat is nou dé oplossing voor de kleine spoorbomen. Deze discussie, die dit jaar op gang kwam, krijgt na de jaarwisseling ongetwijfeld een vervolg. De optie om van de Koninginneweg een tweerichtingsverkeersweg te maken, gaat niet door.

Februari
In Hilversum-Oost is de bouw van Anna's Hoeve in volle gang. Dit jaar kregen veel nieuwe bewoners de sleutel en was er de opening van een nieuwe school. Hoogtepunt (letterlijk ook) is de nieuwe berg waar bewoners in februari dit jaar veel sneeuwpret aan beleefden.

Maart
Woensdag 22 maart was de dag dat De Lelie in vlammen opging. Een drama voor alle betrokkenen van het wijkcentrum in Hilversum-Zuid. De activiteiten konden over het algemeen al snel weer onderdak vinden, maar een definitieve locatie is er nog steeds niet.

April
Hét sportevenement van Hilversum, de City Run, was ook in 2017 een groot succes. Pakweg 9000 sportievelingen stonden aan de start. Voor 2018 heeft de organisatie wilde plannen om toch weer die 10.000 deelnemers te halen. De volgende editie is zondag 15 april.

Mei
Veel Hilversummers keken er al tijden naar uit, maar in mei was het dan eindelijk zover. Foodhall MOUT, gevestigd in de oude Eurobioscoop, ging open. De eerste paar weken verliepen door de enorme drukte niet altijd even goed, maar inmiddels loopt alles soepel.

Juni
Dat het marktplein ook hét evenementenplein moet worden, is inmiddels wel bekend. Al in maart was de officiële opening. Toen bleek al hoe populair de waterstralen waren bij kinderen. En als het zonnetje in mei dan ook nog eens doorbreekt, is het genieten.

Juli
Een paar dagen van het Nederlands kampioenschap atletiek vonden in Hilversum plaats: de Arena Games van de Gooise Atletiek Club. Pakweg duizend mensen kwamen naar het Arenapark om verschillende landelijke én regionale toppers van dichtbij te aanschouwen.

Augustus
De mannen gaan ook komend jaar niet naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Maar gelukkig hebben we de vrouwen. Zij zorgden afgelopen zomer alsnog voor de bekende oranjegekte door in eigen land de Europese titel te winnen.

September
De organisatie van het eerste Gooisch Bier Festival rekende vooraf op 1500 bezoekers. Uiteindelijk trok het evenement op het marktplein met dertig verschillende bieren maar liefst 5000 bezoekers.

Oktober
Komt er wel of geen trampolinepark in de Clemenskerk? Dat wordt komend jaar de grote vraag in Hilversum-Zuid. Veel mensen zijn enthousiast over deze invulling, maar critici vrezen veel overlast. In oktober uitten zij voor een bezwaarcommissie hun ongenoegen.

November
Het was een onrustig jaar voor de Vorstin. Het poppodium kwam opnieuw in de financiële problemen en dus kwam de 'gemeentedisco' opnieuw ter sprake in het raadhuis. Toch waren er ook hoogtepunten, onder meer het uitverkochte optreden van Kim Wilde.

December
Nicolien van Vroonhoven was na Arjo Klamer de tweede wethouder die dit jaar het college voortijdig verliet. Klamer vertrok met de nodige ophef, Van Vroonhoven komt nu aan in Australië waar zij en haar gezin drie jaar zullen verblijven.

Foto's: Bastiaan Miché

Sneeuwpret in Anna's Hoeve.
De dramatische brand in De Lelie.
De City Run was een groot succes.
MOUT ging in mei open.
Het marktplein is veel meer dan een evenementenplein.
De Arena Games.
We konden toch juichen voor Oranje.
Het Gooisch Bierfestival was een groot succes.
Komt hier een trampolinepark?
Kim Wilde was een van de hoogtepunten in de Vorstin.
Nicolien van Vroonhoven.