Onderzoek naar vechtpartij in Shots Hilversum

HILVERSUM De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij in Café Shots in de nacht van zaterdag op zondag. Een beveiliger raakte daarbij gewond aan zijn gezicht.

Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was van het conflict, zei een politiewoordvoerder woensdag.
Bij het conflict stonden vier bezoekers - uit Hilversum, Tilburg, Haarlem en Amsterdam - van 24 en 25 jaar tegenover de beveiligers. "Er zijn over en weer klappen gevallen en alle partijen hebben aangifte gedaan", aldus de woordvoerder. Zij voegt toe dat de ongeregeldheden binnen ontstonden omdat het viertal de zaak uit zou worden gezet. Waarom is dus onduidelijk.
Café Shots, dat vorig jaar september open ging, was niet voor commentaar bereikbaar.


'Herbenoeming was voor mij grote belevenis'

HILVERSUM Opvallend in het eindejaarsgesprek is dat burgemeester Pieter Broertjes aangeeft toch over zijn herbenoeming afgelopen zomer in de rats te hebben gezeten. Dit maandenlange proces leek een formaliteit te zijn. Zo heeft de burgemeester dat niet ervaren, geeft hij aan tegenover deze krant en GooiTV.

"Ze zeiden altijd: daar hoef je je niet zenuwachtig voor te maken", zegt hij op camera. "Het is toch een test of de raad met name je goed genoeg vindt om je nog een keer te herbenoemen. Daar heb ik veel energie in gestoken om dat resultaat te bereiken. Dat is niet alleen het afgelopen jaar gebeurd, maar ook de jaren ervoor. Maar dat dat goed gegaan is en dat de raad daar ook achterstaat, is voor mij persoonlijk een grote belevenis geweest", geeft hij eerlijk toe.

11