De luchtacrobatiek van de Roemeense Alexandra.
De luchtacrobatiek van de Roemeense Alexandra. Foto's: Bastiaan Miché

Wintercircus Hilversum is twee uur lang spektakel en gekkigheid

Afwisselend, interactie met het publiek, een hoop lol en spetterende optredens. Dat is in het kort het twee uur durende Wintercircus Hilversum.

hilversum Bomvol is de circustent op Werf35 tijdens de eerste voorstelling zaterdagmiddag, die vanwege de drukte iets later begint dan gepland. Maar het lange wachten wordt ruimschoots goedgemaakt door onder andere de vliegende stuiterballen, dansende koeien en spectaculaire acrobatiek.

Het Letse Duo Kristraps mag het bal openen. Vliegensvlug kunnen zij hun gehele outfit verwisselen. Vervolgens is het de beurt aan de Roemeense Alexandra met het het aerialhoopnummer. Na de pauze is zij nog een keer te zien als zij hoog in linten hangend het hooggeëerde publiek voor een tweede keer vermaakt. Spectaculair van begin tot eind.
Tijdens een aerobicshoelahoepclass die volgt, nemen de dames van 'Blast from the past' het publiek mee terug naar de tijd van neonlichten, tijgerprintleggings en knallende pophits uit de jaren 80. Voor de ouders een feest der herkenning, voor de kinderen muziek uit het stenen tijdperk.
Vanaf dat moment neemt de concentratie bij de allerkleinsten iets af, al zorgen de dansende koeien vlak voor de pauze ervoor dat de aandacht weer volledig is gericht op het podium.
Toch valt op dat na de pauze een aantal plekken op de tribune leeg is. Voor sommigen duurt de show toch net iets te lang. Bovendien komt na de pauze het vermaak pas traag op gang. Toch weten Mr Bill & Marcel, de komische huisrekwisiteurs, het publiek goed te vermaken. Hilarisch is de act wanneer enkele mensen uit het publiek het podium op mogen om een filmscène na te spelen. De show eindigt met het acrobatische optreden van de Oekraïense Aleksandr, Olena en Vladyslav op hun grommende motoren.
Ook op 5, 6 en 7 januari zijn er nog shows.

Er is ook veel interactie met het publiek.