Reynier Hillen en Alfred de Kleermaeker.
Reynier Hillen en Alfred de Kleermaeker. Foto: Bastiaan Miché

Makelaar Reynier Hillen krijgt felbegeerd jubileumstafje

HILVERSUM Hij leerde het vak eind jaren '80 bij Christiaan Smit Makelaars en inmiddels heeft Reynier Hillen - zegt hij zelf - het halve Gooi gehad. "We doen puur 't Gooi en een beetje Amsterdam. Daarbuiten ken ik het niet."

Vlak voor de jaarwisseling kreeg de directeur van Hillen Garantiemakelaars aan de Gijsbrecht van Amstelstraat het zo begeerde makelaarsstafje van voorzitter Alfred de Kleermaeker van de NVM, afdeling 't Gooi. Het was namelijk alweer 25 jaar geleden dat de nu 56-jarige Hilversummer als makelaar werd beëdigd. De uitreiking vond plaats in café De Kei waar familie, vrienden en collega's bijeen kwamen. "Het gaat hard voorbij, maar eigenlijk gaat het ook vanzelf. Je moet in leven blijven", reageert Hillen enigszins nuchter.
Toch ziet de makelaar het stafje - 'hij krijgt een mooie plek' - toch wel als een grote eer. De afgelopen 25 jaar beschouwt hij als mooie periode. Begin jaren '90 ging de Hilversummer aan de slag in het Brabantse Veghel, maar al snel miste hij deze regio. In 1996 keerde hij terug op de Groest en een paar jaar later verhuisde het kantoor naar de Gijsbrecht.
Vanuit daar bedienen hij en zijn team - jong en oud - de gehele markt. Dat is altijd crescendo gegaan, al was het tijdens de crisisjaren vanaf 2008 even lastig. Maar nu gaat het weer goed, aldus Hillen. Hij is over de komende jaren - ondanks de soms negatieve voorspellingen - positief gestemd. "Begin dit jaar werd er ook van alles geroepen, maar dat bleek toch enorm mee te vallen."