Het 16plus-feest werd massaal bezocht.
Het 16plus-feest werd massaal bezocht. Foto: Bas Schuurman

'Als er wat aan de hand is, zijn we er als de kippen bij'

hilversum "Er gebeurt bij Shots zelden tot nooit iets. Als er wel wat aan de hand is, zijn we er 'als de kippen bij', evalueren we de situatie en geven we de informatie door aan de dienstdoende agent(en) en/of (veiligheidsbedrijf, red.) PPS." Dat meldt eigenaar Daan Walet van Café Shots aan de Groest naar aanleiding van het bericht van vorige week in de Gooi en Eembode.

Daarin stond dat beveiligers en bezoekers over en weer klappen uitdeelden en beide partijen aangifte deden. Een woordvoerder van de politie meldt deze week dat het onderzoek naar dit incident nog gaande is. Zo worden er andere camerabeelden bekeken en getuigenverklaringen opgenomen.
Voor Walet zelf is wel duidelijk wat er is gebeurd. Hij werd, laat hij per e-mail weten, in zijn eigen kroeg bedreigd, nadat een jongeman hem zaalwerk onmogelijk zou maken. "De beveiliging sommeert hem te gaan. Vrienden van hem zijn het niet eens, overige personeelsleden worden ook bedreigd. Na drie vorderingen wordt een van de jongemannen geholpen met het verlaten van het pand. Zijn vrienden en ook hij kiezen de aanval."
Vervolgens doen wij wat hoort en wat is afgesproken, vervolgt Walet. "We bellen direct de horecalijn maar vanwege assistentie in een andere nachtzaak geen gehoor. Een van mijn beveiligers loopt een verwonding op aan zijn gezicht en doet aangifte. We evalueren zo snel als de avond het toelaat de situatie en nemen allemaal weer onze 'positie' in en werken verder."
In Shots zelf is niet gevochten, vervolgt Walet. Hij is sinds september 2016 eigenaar van de nachtzaak en geeft aan letterlijk dag en nacht - met veel plezier - bezig te zijn met het verbeteren van zijn zaak op alle fronten. "Bij akkefietjes/misverstanden en zelfs vechtpartijen bij andere horecagelegenheden schieten mijn beveiligers waar het kan altijd te hulp. Dit is al meerdere malen gebeurd."
Verder, aldus de eigenaar, werken de medewerkers van Shots keihard voor hun positieve naam, voeren streng deurbeleid en handelen vaak eerder voorkomend dan genezend. Zo was een 16plus-feest vlak voor de jaarwisseling nog een groot succes, ondanks dat misschien wel 300 jongeren niet meer naar binnen konden. De zaak was namelijk in no-time bomvol, aldus Walet. "Samen met PPS, politie, de eigen beveiliging en de organisatoren van het feest de situatie volledig onder controle weten te houden wat nog best een hele klus was. Eerder de entree gesloten om de drukte op straat te laten verdwijnen en de rust te laten wederkeren. Met andere woorden: Nee gezegd tegen extra inkomsten/omzet door de veiligheid voor op te zetten."