Vanaf Anna's Hoeve zag Hilversum er tijdens de jaarwisseling mooi uit.
Vanaf Anna's Hoeve zag Hilversum er tijdens de jaarwisseling mooi uit. Foto: Bastiaan Miché

'Rustige' jaarwisseling in Hilversum

HILVERSUM De jaarwisseling in Hilversum en 't Gooi is relatief rustig verlopen. Dat melden de gemeente Hilversum, de Brandweer Gooi en Vechtstreek en Tergooi. De brandweer kreeg tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 6.00 uur bij elkaar 67 meldingen, iets meer dan vorig jaar, waarvan pakweg de helft uit Hilversum.

De spoedeisende hulpafdelingen van Tergooi in Hilversum en Blaricum 'verwelkomden' dit keer 38 patiënten (18 Hilversum, 20 Blaricum) tegenover 41 vorig jaar. In Hilversum werden drie mensen naar binnen gebracht met (licht) vuurwerkletsel (twee patiënten met lichte brandwonden, één met oogletsel). In Blaricum waren er vier met (licht) vuurwerkletsel (twee patiënten met lichte brandwonden en twee met licht oogletsel). Zij konden allemaal direct na behandeling weer naar huis.
Opvallend was dat er geen enkele jongere, met te veel drank op, naar binnen werd gebracht. Vorig jaar waren dit er nog vijf. Dit jaar was er 'slechts' één 'alcoholintoxicatie' en dat was een patiënt van 71 jaar. Er waren geen drugsgerelateerde zaken en er waren geen bedreigende situaties op de spoedeisende hulpafdelingen, aldus het ziekenhuis.
De gemeente Hilversum spreekt van een veilige en gezellige jaarwisseling, zonder bijzondere incidenten. De evenementen op het Marktplein, waaronder de vuurwerkshow, trokken veel bekijks.

9/11