Pizzeria Neuweg brand volledig uit na 'aanslag'

HILVERSUM Van de onlangs geopende pizzeria/grillroom De Pyramide is niets meer over nadat er in de zaak brand is gesticht. De bewoners van de woning erboven, een man, een vrouw en hun kindje, zijn in het ziekenhuis gecontroleerd vanwege het inademen van rook.

Voor eigenaar Ibrahim Samad is de brand een groot drama. Buurtbewoners spreken over een 'aanslag'. De brand brak dinsdag rond 3.30 uur uit. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag voor de toegangsdeur van De Pyramide een geheel in het donker geklede persoon staan. Deze man ging door het ingeslagen raam naar binnen met een jerrycan in zijn hand. Enkele tellen later liep de man naar buiten en stond het gebouw in brand. De brandstichter rende vervolgens weg in de richting van de Orchideestraat.

Een nacht eerder was er in de horecagelegenheid ook al brand, die toen snel kon worden geblust. De politie ging er toen nog vanuit dat vuurwerk de oorzaak. Met de brand van dinsdagmorgen denkt men eerder aan een gerichte actie.


Hilversumse ernstig gewond na val uit raam

HILVERSUM Een 26-jarige vrouw uit Hilversum ligt met meerdere botbreuken in het ziekenhuis na een val uit het raam van een bovenwoning in het centrum van Amersfoort. Er zou geen sprake zijn van opzet.

Het incident vond rond de jaarwisseling plaats in de Langestraat. Omdat onduidelijk was wat er gebeurd was, verrichtte de Forensische Opsporing onderzoek in de woning. Ook spraken agenten met andere aanwezigen.
Daaruit bleek geen sprake van opzet te zijn, meldt de politie. "De vrouw was vermoedelijk haar evenwicht verloren en door een openstaand raam gevallen."