Brand in flat Kerkelanden

hilversum Paniek in Zorgflat Kerkelanden vrijdagmiddag. Daar ontstond rond 16.45 een brand in een meterkast in een van de hallen van het gebouw aan de Kerkelandenlaan.

Uit voorzorg werden dertig woningen ontruimd. De brandweer schaalde vanwege de omvang van het gebouw op naar 'grote brand' zodat er meer materieel, materiaal en mankracht beschikbaar zou zijn. De brand was uiteindelijk snel onder controle.
De voornamelijk oudere bewoners werden tijdelijk opgevangen in het restaurant van Nieuw Kerkelanden.


Verbetering van stoukoude GAC-clubrecords

HILVERSUM Stokoude clubrecords van de Gooise Atletiek Club (GAC) zijn eind 2017 uit de boeken gelopen en gesprongen. Kato Leusink (Meisjes B) heeft nu de beste clubtijd op de 50 én 60 meter horden te pakken.

Vrijdag verbeterde de sprintster het 25 jaar oude clubrecord op de 60 meter horden. In haar laatste race, eerder evenaarde ze de oude toptijd van 9,10 seconden van Rhoda Hage al, vloog Leusink naar 8,92 seconden. Daarmee bewees zij opnieuw goed in vorm te zijn. Een week eerder liep zij in Utrecht Hage ook al uit de boeken op de niet zo 50 meter horden. De 8,04 uit 1989 is verbeterd naar 7,78.

Bij diezelfde wedstrijd in Utrecht schreef Sterre Weber (Meisjes A) eveneens atletiekgeschiedenis. Zij verbeterde het 36 jaar en 11 maanden oude GAC-record van Brigitte Pardoel op de 50 meter meter horden. Dat staat nu op 8,37 seconden.
Bij wedstrijden in Vught, eerder in december, sprong Eline Dalderop (Meisjes B) een GAC-record. Bijna 26 jaar nadat Marjolein Fokker bij de hinkstapsprong naar 10,44 meter haalde, sprong Dalderop naar een afstand van 10,71 meter.