Het repair café in De Riebeeck.
Het repair café in De Riebeeck. Foto:

Vrijdag 5 januari

Zaalvoetbal

19:00 uur | Sporthal Kerkelanden

Voor dit toernooi hebben zich acht teams met enthousiaste Hilversummers aangemeld, die in twee poules van vier zullen strijden om een plaats in de finale. Het winnende team wint de wisselbeker van dit Nieuwjaars-zaalvoetbaltoernooi dat een terugkerende traditie zou kunnen worden. Het toernooi is een initiatief van commissielid Hakan Koc die binnen de fractie van Hart voor Hilversum onder andere sport in zijn portefeuille heeft. Tijdens het toernooi hoeven de toeschouwers niet stil te zitten. Er is namelijk ook een optreden door leden van de Hilversumse dansstudio Fit by Rox en muziek.

Nieuwjaarsconcert

20:15 uur | Morgenster

Op het podium staan maar liefst zeven gitaren, waaronder een aantal bijzondere negentiende eeuwse exemplaren. Iedereen kent wel het beroemde gitaarconcert van Joaquin Rodrigo: Concierto d'Aranguez. Meestergitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas gebruiken Rodrigo's eigen transcriptie "Aranguez, ma pensée" als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur en bekende meesterwerken. Het programma komt extra tot leven door de interessante toelichtingen die de artiesten u geven; iets dat op een Elias/Cordas concert niet mag ontbreken. Inleiding om 19.30 door Joop van Velzen.

Zondag 7 januari

'Het licht van Dudok'

16:30 uur | Dudok Architectuur Centrum

Het Dudok Architectuur Centrum organiseert om 16.30 uur een licht-rondleiding door het Raadhuis van Hilversum. Enthousiaste gidsen laten bezoekers kennismaken met de bijzondere lichteffecten die Dudok gebruikte bij het ontwerp van het Raadhuis. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl

Dinsdag 9 januari

Lezing Hollandse Meesters in de Hermitage

10:30 uur | Bibliotheek

De museumlezing van Seniorenvereniging Hilversum in januari gaat over de tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam: Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren Er is lang naar uitgekeken: voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St. Petersburg zijn naar Nederland gehaald. Veel bekende namen als Frans Hals, Gerard ter Borch en Jacob van Ruisdael. De vaste inleider Henk Roos zal in zijn lezing een overzicht geven van de verschillende genres, zoals die in de 17e eeuw werden beoefend. Aanmelden niet nodig.

Zaterdag 13 januari

Repair Café Hilversum

11:00 uur | Wijkcentrum De Riebeeck

In het Repair Café ben je van harte welkom om je kapotte spullen te laten repareren. Een enthousiast team vrijwilligers houdt op deze wijze reparatiekennis in stand. Kapotte spullen krijgen zo een tweede leven en belanden niet gelijk op de afvalberg. Voor een kop koffie ben je ook van harte welkom.

Concert Die Schöpfung Franz Joseph Haydn

20:00 uur | Kerkgebouw de Morgenster

Jubileum concert vanwege 75-jarig bestaan van Concertkoor NSF en tevens de culturele aftrap van 100 jaar Mediastad. In 1918 kwam de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (later Philips) naar Hilversum. In 1943 werd door hun personeelsvereniging het N.S.F.koor opgericht. Reserveringsinformatie: info@concertkoornsf.nl, tel.035-6856049.

Zondag 14 januari

Tettero/Beets-Jazz in Studio 2

15:00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Naast alle activiteiten als sideman bij o.a. Carmen Gomes inc, Sugar en Amsterdam Headliners, heeft Folker Tettero altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Tettero maakt funk jazz geïnspireerd door de jaren '70 maar met een vrijheid die zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.

High Tea middag

14:30 uur | St. Annagebouw

Samen klets je uren bij onder het genot van thee en zoete en hartige hapjes. Een tafel vol lekkers, goed gezelschap, heerlijke muziek en een leuke locatie.

Woensdag 17 januari

Schrijven Helpt

13:00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Veel mensen ervaren na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen. Viore biedt het programma 'Schrijven helpt' aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Het gaat niet zo zeer om de feiten, maar om het leren ontdekken wat voor u belangrijk is. De acht bijeenkomsten worden begeleid door Heleen Weimar, geestelijk verzorger. Deelname aan 'Schrijven helpt' kost 5 euro per bijeenkomst. Wilt u zich aanmelden, of wilt u meer informatie, dan kunt u ons mailen: programma@viore.org. Bellen kan ook: 035 685 35 32.

Donderdag 18 januari

Music Masters 2018

19:30 uur | De Vorstin

Wie worden Music Masters 2018? Vijf bands gaan op donderdag 18 januari 2018 strijden voor de titel van 'Music Masters 2018' in Podium de Vorstin. De avond wordt gepresenteerd door Brownie Dutch en Sharon Doorson. Tijdens Music Masters 2018 gaat het MBO College Hilversum op zoek naar de tofste upcoming band van Nederland. Dit als examenopdracht voor studenten van de opleidingen binnen de afdeling Media. De studenten werken nauw samen in het proces. Voor tickets, zie www.devorstin.nl.