Afbeelding
Foto:

Annelies Mulder

(34) verruilde in 1995 Dronten voor Hilversum en opent deze week praktijk Mamalogisch aan de Havenstraat.

Leuke jaarwisseling gehad?
"Heerlijk in joggingbroek op de bank met lekkere zelfgebakken oliebollen. Ik sta deze maand op wacht voor vier bevallingen en ik kan op elk moment gebeld worden voor een bevalling.

Bevallingen?
"Ik ben doula en massagetherapeut. Ik heb aan de Havenstraat in Hilversum de praktijk Mamalogisch geopend, speciaal gericht op de zwangerschap. Je kunt er terecht voor een ontspannende massages en ik geef er bevallingscursussen.

Doula? Wat is dat?
"Bevallen onder begeleiding van een doula is in Nederland nog relatief nieuw. Een doula is een geboorteprofessional die bevallingen ondersteunt op een niet medische manier. Ik heb dan niet alleen oog voor het fysieke, maar ook het emotionele aspect van een bevalling. Of het nou 8 of 28 uur duurt, ik blijf bij je.

Wat vind je van Hilversum?
"Wij wonen er met veel plezier. Mooie Dudokarchitectuur, vrije natuur, bosrijk, leuke jaarlijkse terugkerende evenementen. Ook worden er voor kinderen leuke dingen georganiseerd."

Als je burgemeester was, dan….
"Zou ik benadrukken dat zwangeren in Hilversum kunnen bevallen in plaats van Blaricum. Gelukkig wordt er op niet al te lange termijn een geboortecentrum in Hilversum gerealiseerd."

Welk boek ligt op je nachtkastje?
"The Positive Birth book."

Heimelijk genoegen?
"Hard de muziek aan in de auto en meezingen als ik onderweg ben naar cliënten."

Wat mist Hilversum?
"Een leuk zwembad met lange glijbanen en bubbelbaden."

Waarvoor mogen we je wekken?
"Een bevalling, altijd!"