Welke band wordt Music Master 2018?

HILVERSUM Coastline, BMG, Cloudy Daze, Takeaway Facepalm en Down South bepalen donderdag 18 januari welke band er met de titel 'Music Master 2018' vandoor gaat. De finale van deze talentenwedstrijd vindt plaats in Podium de Vorstin.

Om 19.30 uur barst de muzikale strijd los in het poppodium aan de Koninginneweg. Brownie Dutch en Sharon Doorson zijn de presentatoren van de finale. De driekoppige jury, bestaande uit Peter Doppen, Iris Sigtermans en Patrick Coelho, beoordelen de bands op verschillende aspecten.

Het MBO College Hilversum is op zoek naar de tofste nog niet ontdekte band van Nederland. Dit is een examenopdracht voor studenten van de opleidingen binnen Media. In de afgelopen periode hebben zestien bands de kans gekregen zich te plaatsen voor de eindstrijd. Zij hebben onder meer een eigen videoclip en een professionele bandfoto gemaakt en deden auditie voor een plek in de finale.

De entree bedraagt donderdag 6 euro. Dat is inclusief één drankmuntje.


Jazzconcert Folker Tettero in MCO

HILVERSUM Gitarist Folker Tettero treedt zondag 14 januari op in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Blues, funk en jazz passeren de revue.

Zondag speelt hij een programma dat getiteld is: 'Tettero plays Les McCann/Eddie Harris featuring Dirk Beets'. Beets is de trompettist die het gezelschap van de gitarist vorig jaar kwam versterken. Bassist Dave Breidenbach en drummer Klaas van Donkersgoed maken het muzikale kwartet compleet.

Dit optreden is onderdeel van de serie jazzconcerten die het MCO in samenwerking met Sound Liaison verzorgt. Vorig jaar is het MCO begonnen met het organiseren van jazzoptredens op zondagmiddag in de gerestaureerde Studio 2. Doel is om de top van de Nederlandse jazzscene naar de Heuvellaan 33 te krijgen.

Komende zondag beginnen de vier muzikanten om 15.00 uur te spelen. De entree bedraagt 17,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.mcogebouw.nl.