Schrijven helptlessen

HILVERSUM "Het hielp mij echt verder", aldus een deelnemer aan een eerder gehouden workshop 'Schrijven helpt'. Viore, centrum voor mensen met kanker, start woensdag 17 januari weer met een nieuwe lessenreeks.

De cursus is bedoeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Door hun levensverhaal op te tekenen kunnen de deelnemers hun eigen leven in kaart brengen en op een gerichte manier antwoorden zoeken op levensvragen die naar boven komen zodra de diagnose kanker is vastgesteld.
De cursisten krijgen begeleiding in het schrijven van hun levensverhaal en het duidelijk maken van hun kijk op het leven. De bijeenkomsten duren steeds een dagdeel en vinden één keer in de twee weken plaats in het Viore-onderkomen aan het Oostereind 115. Aan het einde van de reeks heeft de deelnemer een eigengeschreven levensverhaal.

Voordat de workshop van start gaat, hebben de deelnemers eerst een intakegesprek. Deelname kost 5 euro per keer. Nadere gegevens zijn te verkrijgen via 035-6853532 of programma@viore.org.