PvdA heeft lijst, maar gedoe is nog niet voorbij

HILVERSUM De PvdA kan 'gewoon' in Hilversum deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De leden gingen maandag akkoord met de lijst die een speciaal aangestelde kandidaatstellingscommissie onlangs presenteerde. Tijdens de algemene ledenvergadering werd echter wel duidelijk dat er intern veel onvrede is.

De bijeenkomst was een (soort van) vervolg op de eerdere geschorste ledenvergadering op 23 november toen enkele leden een motie van wantrouwen indienden tegen het afdelingsbestuur. Het landelijke partijbestuur nam daarom de regie over en liet de kandidaatstellingscommissie een geheel nieuwe kandidatenlijst samenstellen. Een eerdere lijst van het lokale bestuur, waarin vertrouwde gezichten werden gepasseerd door nieuwkomers, belandde daarom in de prullenbak.

De motie van wantrouwen wordt al snel tijdens de volgende ledenvergadering besproken. Gezien de emoties van maandag belooft dat opnieuw een roerige bijeenkomst te worden. Maar prioriteit 1 was maandag om het verkiezingsprogramma en de -lijst vast te stellen. Was dat maandag immers niet gelukt, dan had de PvdA - gezien de deadline hiervoor komende zondag - niet mee kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Dat kan nu dus, met Femke van Drooge als lijsttrekker, wel. Raadsleden Hans Haselager en Saami Akrouh staan niet op de lijst en stoppen na 21 maart als Hilversumse volksvertegenwoordiger.

17