Vanuit het hele land kreeg Gilly Emanuels vorig jaar, vlak na het incident, veel steun.
Vanuit het hele land kreeg Gilly Emanuels vorig jaar, vlak na het incident, veel steun. Archieffoto: Bastiaan Miché

'Is dit een vrijbrief om nog meer mensen te terroriseren?'

Eigenaar Gilly Emanuels van 't Perronnetje is pislink nu het openbaar ministerie geen strafzaak wil maken van de rel voor haar zaak.

Vervolg voorpagina

"Boosheid, frustratie en teleurstelling is wat ik op dit moment voel. Je mag blijkbaar anderen pesten, terroriseren, kleineren, discrimineren, haatzaaien. Als de ander voor zichzelf opkomt: dader wordt slachtoffer en slachtoffer wordt dader. Hoezo victim blaming!''

Dat schrijft de Surinaamse Hilversumse op de Facebookpagina van haar bedrijf, dat momenteel vanwege een - soort van - winterpauze twee weken dicht is.
Emanuels haalt hard uit richting het OM, de politie, gemeente en burgemeester Pieter Broertjes. "De officier van justitie vindt dat als er iemand vervolgd moet worden dat ik dat ben en niet die racistische jongens. Omdat er op beelden te zien is dat ik mezelf verdedig. Gemeente en politie Hilversum, jullie worden bedankt."
Op de Facebookpagina krijgt de Hilversumse veel steun. "Schandalig, gemeente Hilversum, is dit een vrijbrief om nog meer mensen te terroriseren?", is een van die reacties.