Felicitaties voor Assmann.
Felicitaties voor Assmann. Foto: Bastiaan Miché

Gemeentespeld beloning voor mooi werk voor Ruben Assmann

HILVERSUM De blijk van waardering van de gemeente vindt Ruben Assmann "hartstikke leuk". Voor de Hilversummer is het een beloning voor de mooie dingen die hij doet. Geheel onverwachts kwam het opspelden van de gemeentespeld door burgemeester Pieter Broertjes niet helemaal bij hem.

"Ik was uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie, dan ga je wel even nadenken", zegt de inmiddels gestopte topsporter. Het voorgevoel was juist. Na de nieuwjaarstoespraak van de burgervader in de bomvolle Sint Vituskerk mocht het 'slachtoffer', zoals Broertjes grapte, naar voren komen.
Voor de gemeente is Assmann het sportieve uithangbord. De 32-jarige Hilversummer pakte vele titels in zijn sport jiujitsu. Dat varieert van nationale titels tot aan gouden plakken op wereldkampioenschappen. Vorig jaar maart leverde hem dat de titel op van Hilversumse Sportman van het Jaar, een prijs waar Davy Klaassen patent op leek te hebben. Naast excellente sportprestaties is Assmann ook al jaren maatschappelijk betrokken. Sinds 2010 is hij ambassadeur van het Jeugdsportfonds in de Gooi en Vechtstreek en sinds vorig jaar is hij het boegbeeld van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in Hilversum.
Deze werkzaamheden - jongeren wijzen op het belang van bewegen en gezonde voeding - zijn in het verlengde van zijn levensstijl als topsporter. "Dat is mooi om te doen en nog mooier dat je daar voor gewaardeerd wordt", aldus Assmann.