Dinsdag is Midas Dekkers de hoofdgast in Filmtheater Hilversum.
Dinsdag is Midas Dekkers de hoofdgast in Filmtheater Hilversum. Archieffoto: Christian Pfeiffer

Dekkers eerste gast dit jaar van 'Hilversum in Gesprek'

Tegendraads en eigenzinnig. Dat gaat zeker op voor Midas Dekkers. Dinsdag is hij te gast in Hilversum, waar hij uitgebreid aan het woord komt.

HILVERSUM Cisca Dresselhuys interviewt dinsdag 23 januari Midas Dekkers. Naast een goed gesprek met de Weesper heeft Dekkers ook een film uitgekozen: 'Café Bostella'. De bekende bioloog en schrijver is de eerste gast die in 2018 aanschuift in Filmtheater Hilversum bij 'Hilversum in Gesprek'.

Om 19.30 uur start het gesprek in het filmtheater aan het Herenplein. De inwoner van Weesp vertelt dan onder meer over zijn nieuwste boek 'Volledige Vergunning'. Hierin schrijft hij over het bruine café. Zijn eigen favoriete kroegen in Nederland komen aan de orde, maar ook de eigenzinnige eigenaren, barkeepers, kroegtijgers en de geneugten van het drankgebruik. "Tussen huis en hemel ligt de kroeg. Een oase van troost en verlangen. Het bruist er. Soms kookt er iets over, meestal pruttelt het wat. Een goed café is klein en bruin. Je komt er niet voor de lol, maar voor het leven", vindt Dekkers.
Het gesprek met Dekkers, die tegendraadse en originele meningen heeft, duurt een uur. Tussen 20.30 en 21.00 uur is het pauze en signeert de hoofdgast boeken. Om 21.00 uur vertrekt het gezelschap naar de bioscoopzaal waar Dekkers' keuzefilm wordt vertoond.
'Hilversum in Gesprek' is een initiatief van Boekhandel Voorhoeve, het filmtheater en een club Hilversummers. Iedere maand staan een andere gast en thema centraal. De bedoeling hiervan is om het debat aan te wakkeren. Dick Schwaab was vorig jaar januari de allereerste gast van dit evenement. Wie alleen het gesprek bij wil wonen dinsdag betaalt 7,50 euro. Een kaartje voor het interview én de keuzefilm bedraagt 14,50 euro. Reserveren kan aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum.nl.