Voeten van de vloer in The Skiff

HILVERSUM Even terug naar muzikaal vervlogen tijden. Dat is wat The Uppertones met hun Jamaican 50's sound vanavond (donderdag 18 januari) brengen in The Skiff.

Dit muzikale trio (trombone, piano, drums en zang) is niet onbekend in Hilversum. Eerder speelden zij al op Hilversum Alive. Nu zijn de drie heren terug met hun nieuwe album 'Up Up Up'. Bezoekers kunnen vanaf 21.00 uur Jamaican boogie, calypso gemixt met een flinke dosis swing verwachten in de horecagelegenheid aan de Kampstraat. De entree is gratis.


Coderdojo in Bibliotheek Hilversum

HILVERSUM Veel belangstelling is er voor het leren programmeren. Dat gebeurt tijdens de coderdojo-sessies. De volgende is zaterdag 20 januari. Plaats van handeling is Bibliotheek Hilversum aan de 's-Gravelandseweg 55.

Jongeren tussen de 7 en 17 jaar krijgen de kans gratis aan de slag te gaan op de computer. Ze bepalen zelf wat ze doen. "Ook deze keer kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Programmeren met scratch of aan de gang met de robots die de coderdojo Hilversum heeft. Of misschien wel een website maken met HTML", aldus de organisatie. De kinderen zijn van 10.00 tot 12.00 uur bezig. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via www.bibliotheekhilversum.nl.


Optreden pianotalent Mikdad in MCO

HILVERSUM Aidan Mikdad is zestien lentes jong, maar is nu al een begenadigd pianist. Zondag 21 januari speelt hij onder meer Liszt, Chopin en Ravel tijdens zijn optreden in het Muziekcentrum van de Omroep.

Op zijn zesde kreeg hij zijn eerste pianolessen in Amsterdam. Inmiddels is hij een groot talent, getuige de Young Talent Award van het Concertgebouw die hij vorig jaar ontving. Kaarten bestellen kan via de website van het MCO. De toegang bedraagt 19,50 euro. Dat is inclusief een glas wijn na afloop. Het concert, dat om 16.00 uur begint, duurt ongeveer een uur.