Het Lortcher Syndroom.
Het Lortcher Syndroom.

Donderdag 11 januari

Cursus Meditatie & Energie

20.00 uur | Praktijk voor Energie & Meditatie

In een meditatiecursus van vijf lessen leer je contact te maken met je energie. Je kunt zo beter voelen waar je energie wel of niet stroomt en hoe je de energie vanuit je hoofd meer in je lichaam kunt brengen.

Zondag 21 januari

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

In het wijkcentrum is er zondag weer een grote rommelmarkt van 10.00 tot 15.00 uur.

Barokmuziek, 'Parels uit het oog verloren'

16.00 uur | 't Melkhuisje

Severijn, met de tweelingzussen Judith Steenbrink en Tineke Steenbrink, brengt op viool en klavecimbel een afwisselend en avontuurlijk barokprogramma bij Melkhuisje Muziek.

Piano & Passie - Aidan Mikdad

16.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Ruim baan voor jong talent! Aidan Mikdad (2001) nam op 19 september 2017 de vijfde Concertgebouw Young Talent Award in ontvangst en het mag duidelijk zijn dat hij een glansrijke toekomst tegemoetgaat. Op het programma staan in ieder geval werken van Liszt en Rachmaninov.

Zondag 21 januari

Minder moeite, meer flow in je leven

10.00 uur | Atma Spirituele Reizen in Hilversum

Ben jij een intuïtief gevoelig mens? Heb jij soms perioden in je leven waarin je voelt dat het even niet zo gemakkelijk loopt? Je leert in je lichaam opgeslagen weerstand los te laten. Zodat er meer ruimte in jou ontstaat, je relaties verbeteren: met je partner, kinderen, de mensen in je omgeving.

Maandag 22 januari

SeniorWeb Hilversum; Open Week

10.00 uur | De Koepel

Maandag 22, dinsdag 23 en donderdag 25 januari van 10.00 tot 13.00 uur Open Week: hobby's en zoeken op internet. Maandag: foto's, tekenen, Paint.net. Dinsdag: muziek, nieuws, spelletjes. Donderdag: uitstapjes.

Dinsdag 23 januari

Inloopochtend

10.00 uur | LRC Centrum Hilversum

Een open gesprek organiseert zichzelf. Met elkaar in gesprek gaan schept altijd een levendige wisselwerking. Het motto: 'Schep ruimte voor de ander, geef voorrang aan de ziel'.

Lezing: 'Waarom leef ik?'

20:00 uur | LRC Centrum

Waarom leef ik? Het blijft de meest intrigerende vraag die een mens zichzelf kan stellen, waar we ons over kunnen verwonderen, waar we heel stil door worden en zeer bescheiden. Tegelijkertijd is er zeer veel reden om deze vraag steeds opnieuw te blijven stellen en na te denken over mogelijke antwoorden.

Woensdag 24 januari

'Eenzaam, maar niet alleen?'

14.00 uur | Bethlehemkerk

PCOB Hilversum. Spreker is Gerben van Voorden, gemeenteraadslid van het CDA in Hilversum, die ouderenzorg in zijn pakket heeft. Zijn onderwerp, dat veel ouderen raakt, heeft als thema: 'Eenzaam, maar niet alleen?' Entree en koffie en thee in de pauze gratis

Bespreking van documentaire over BRCA-gen

19.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

We kijken samen naar de documentaire 'Krijg nou tieten' en bespreken de film na onder leiding van een gids van Viore. De vrouwen in deze documentaire dragen het BRCA-gen, ook wel borstkankergen genoemd, dat de kans op borstkanker voor hen ernstig vergroot. Graag vooraf aanmelden via programma@viore.org.

Vrijdag 26 januari

'Vive PIAF!'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vrijdag 26 januari, aanvang 20.15 uur, voor de tweede maal 'Vive PIAF!' Wederom een bijzonder optreden. Nadja Filtzer en musici nemen je mee in de achtbaan van Piafs leven en chansons.

Zaterdag 27 januari

Indrukwekkend spel: 'Het Lortcher Syndroom'

20.00 uur | Museum Hilversum

'Zelden was het niveau van Hilversums toneel zo hoog en indrukwekkend als bij 'Het Lortcher Syndroom', aldus een van de recensies op de try-outs van dit intense stuk over de herinneringen van een dementerende componist. Te zien op 27 januari, 17 en 23 maart. Reserveren: gwendevisser@kpnmail.nl.

Zondag 28 januari

Rommelmarkt

10.00 uur | De Koepel

Op zondag 28 januari is er weer een rommelmarkt in de Koepel. Van 10.00 -15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes.

'Enkeltje Hollandia'

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Zondag 28 januari, aanvang 14.30 uur, een zeer bijzondere voorstelling: 'Enkeltje Hollandia' van Nick Teunissen. In 1993 zingt hij zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes.

Dinsdag 30 januari

Bingo

14.00 uur | Woondienstencentrum De Egelantier

Op dinsdag 30 januari organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier.

Verkenningen Rozenkruis en Gnosis

20.00 uur | LRC Centrum Hilversum

Tijdens acht bijeenkomsten gaan we op zoek naar de bron van het leven en naar de eigen spirituele identiteit. Zo'n zoektocht is een weg van verkenning, van ontdekking en van verwondering.