Winnende bands mogen songs opnemen in de wereldberoemde Wisseloord Studio's.
Winnende bands mogen songs opnemen in de wereldberoemde Wisseloord Studio's. Foto: Bastiaan Miché

Van Made in Hilversum naar grote bekendheid?

Liggen de fans straks ook uren voor jouw concert voor de deur? Misschien omdat je ontdekt bent door het nieuwe Hilversumse talentprogramma.

HILVERSUM Noem het de lokale 'Idols' of 'X-factor'. 'Made in Hilversum' is de zoektocht van Podium de Vorstin en de Wisseloord Studio's naar jong muzikaal talent. Op woensdag 21 is het zover. Dan staat de eerste editie van dit lokale talentontwikkelingsprogramma op de agenda.

Het uitverkoren talent neemt onder begeleiding van een coach en een producer enkele tracks op in de wereldbekende Wisseloord Studio's. Daarnaast kunnen de geselecteerde talenten voor langere tijd kosteloos gebruikmaken van oefenruimtes bij de Vorstin, krijgen zij een fotoshoot en diverse workshops van professionals uit de muziekindustrie. Na de opnames bij Wisseloord krijgen de acts een eigen releaseshow in de Vorstin.
Belangstellende muzikanten of bands hebben nog maar kort de tijd om zich aan te melden. De deadline sluit woensdag 31 januari. Dan moeten twee demo's, links en een bio binnen zijn. Na een voorselectie staat er een liveselectie op het programma. "Dit is geen wedstrijd, maar een mooie muzikale avond om een band of vocalist te kiezen waarvan wij denken dat deze de grootste potentie heeft om de volgende stap te zetten in de muziekindustrie", aldus de organisatie. Een jury met daarin onder anderen Malik Berrabah (chief producer Wisseloord Studio's), Radio 2-dj Gerard Ekdom en Di-Rect-bassist Bas van Wageningen beoordeelt de acts op muzikaliteit, artistieke inhoud en creativiteit, liveperformance, originaliteit en marktwaarde.
Talentontwikkeling is een van de speerpunten van Podium de Vorstin. Dit is onderdeel van de nieuwe koers die het poppodium vaart. Talentenprogramma's voor dj's en bands uit Hilversum en omgeving moeten een springplank zijn.